Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Ilegaliţăţile de la benzinăriile unui miliardar arădean

Ilegaliţăţile de la benzinăriile unui miliardar arădean

benzinarie aral albastra

 

Procesul de insolvenţă al firmei care opera două benzinării Aral ale miliardarului arădean Emil Siegmeth continuă şi în prezent. Între timp, benzinăriile au fost vândute către  Rompetrol cu 2,2 milioane de euro.  Omul de afaceri a stat în ultimii ani mai mult în închisoare decât în libertate dar o parte dintre probleme au constat în acuzaţii la adresa altor persoane cu care Siegmeth a avut relaţii de afaceri, acuzaţii precum contabilitate fictivă la benzinăriile sale sau folosirea bunurilor sau creditelor firmei în folosul propriu.

Faţă de firma Aral Energy a fost deschisă procedura simplificată a insolvenţei (intrarea direct în faliment). Vom intra în detalii în cele ce urmează, utilizând în acest sens documente oficiale ale lichidatorului judiciar, Activ Grup. Este vorba mai precis despre raportul asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia stării de insolvenţă a companiei Aral Energy.

În patru rapoarte de expertiză contabilă scrie că unul dintre administratorii firmei, Ana Bocea, a prejudiciat firma cu mai multe sume de bani, în mai multe rânduri. Printre acestea figurează şi restituiri către miliardarul arădean Emil Siegmeth a 1,74 milioane lei, unele fără semnătura beneficiarului. Miliardarul a negat că ar fi primit banii în cauză.

Printre alte acte a fost şi unul de vânzare – cumpărare prin care benzinăriile Aral au fost vândute către o altă firmă, Speedy Driver, la care asociat era Ana Bocea, dar după vânzare, activitatea benzinăriilor ar fi  fost continuată, culmea, tot sub Aral, care a suportat toate cheltuielile precum plată utilităţi sau plată angajaţi şi altele asemenea.

Administratorul  Bocea a susţinut că, pentru o perioadă, nu s-a putut face transferul memoriilor fiscale pe firma cumpărătoare a benzinăriilor pentru că necesita… costuri. Cu toate acestea, procesul verbal consemnează că administratorul nu a avut acordul scris al asociaţilor pentru continuarea activităţii sub Aral, după vânzarea benzinăriilor. Speedy Driver a cumpărat cele două benzinării cu preţul cumulat de circa 4 milioane de lei.

Mai mult decât atât, deşi obiectul contractului de vânzare ar fi fost doar vânzarea de bunuri imobile, s-au vândut şi bunuri mobile percum echipamente tehnologice, instalaţii, mobilier etc

La doar şase luni după achiziţa benzinăriilor, acestea au fost revândute către Rompetrol cu 2,2 milioane de euro (atât a fost preţul fără TVA).  

Aral este încă în proces, în calitate de debitor, cu Emil Siegmeth şi cu Direcţia Generală a Finanţelor Publice Arad.

 

Tag Cloud