Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Afaceri de 60 de ori mai mari decât la începutul crizei pentru un comerciant cu motorină din Bucureşti

Afaceri de 60 de ori mai mari decât la începutul crizei pentru un comerciant cu motorină din Bucureşti

camioane motorina

 

Cele mai multe companii, din orice sector de activitate, se declară afectate de criză. Puţine sunt cele care să se laude cu rezultate în creştere substanţială comparativ cu anii 2007 – 2008. Firma Alpha Grup Oil din Bucureşti a urcat însă de la afaceri de 2,6 milioane de lei la finele anului 2007 la peste 150 de milioane de lei în 2012. Nu vorbim deci de o creştere cu 3-4% şi nici cu 10-20% cum se mândresc anumite companii ci de o creştere de… 60 de ori.  

Printre cele mai recente decizii ale firmei de la finele anului trecut, în acord cu evoluţia afacerilor, a fost aceea de a mai deschide două puncte de lucru: unul pe strada Nuferilor din Bucureşti şi altul lângă Capitală, în Brăneşti.

Interesant este că firma, în contrast cu evoluţia afacerilor, nu are un sediu impunător. Mai precis, are sediul social într-un apartament oarecare de bloc, pe strada Dinu Vintilă, nu departe de stadionul Dinamo după ce în urmă cu ceva timp îl avea într-o casă pe strada Mihai Eminescu, lângă Mega Image.

Clienţii firmei nu sunt însă deloc mărunţi. Şi cum pentru anumite firme şi politicieni cele mai profitabile s-au dovedit deseori afacerile cu statul, nici din portofoliul Alpha Grup Oil nu puteau lipsi contracte cu mari companii de stat precum CFR Călători sau Compania Naţională a Uraniului, cărora le-a livrat motorină sau benzină.

Scurt istoric

Firma s-a înfiinţat la sfârşitul anului 2002 iar în perioada de început a fost administrator Ştefan Basalic, cel care în decembrie 2011 cerea insolvenţa Astra Asigurări, de data aceasta din postura de acţionar şi administrator al Alpha Auto Service.

Basalic a plecat în ianuarie 2004 din Alpha Grup Oil şi a cedat părţile sociale către Paraschiva Dumitru (care în prezent este acţionar unic) şi către Corina Tătaru. Cesiunea de părţi sociale s-a făcut la valoarea totală de 205 milioane de lei vechi iar Paraschiva Dumitru a ajuns apoi să deţină 90% iar Corina Tătaru 10%.

În cele din urmă, Paraschiva Dumitru, în vârstă de 62 de ani, născută în Brăila şi actualmente cu domiciliul în Bucureşti pe Bulevardul Unirii a rămas asociat unic al firmei, al cărei profit a fost în anul 2012 de circa 235.000 de lei.

Rămâne în continuare un mister cum o firmă cu doar patru angajaţi şi-a crescut de 60 de ori cifra de afaceri şi asta nu oricând, ci tocmai în perioada de criză.

 

Tag Cloud