Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Oscar Downstream, cel mai mare vânzător de motorină independent a câştigat peste 6 mil. euro în primele nouă luni din 2013

Oscar Downstream, cel mai mare vânzător de motorină independent a câştigat peste 6 mil. euro în primele nouă luni din 2013

Oscar Downstream

Firmă cu “lipici” la contractele cu marile firme de stat din transport,  infrastructură, logistică dar şi cu mari firme private, Oscar Downstream a avut profituri de circa 28 milioane de lei (circa 6,13 milioane de euro) în primele nouă luni ale anului trecut, indică un document al companiei consultat de Energy Report.

Câştigul nu este departe de cel de pe întreg anul 2012 când profitul net a fost de circa 30 milioane lei. În plus, marele vânzător de motorină are rămas din anii trecuţi un profit reportat de peste 88 milioane de lei.

Pentru o parte din rulaj firma nu pare să-şi facă prea multe probleme, anumite contracte fiindu-i atribuite prin negocieri fără anunţuri de participare. Unul dintre cele mai recente astfel de contracte a fost cu CFR Călători SA în valoare de  48,6 milioane lei pentru motorină Euro 5 pentru motoare Diesel. Contractul a fost atribuit pe 10 decembrie fără anunţ de participare.

Client important al firmei nu este doar CFR Călători. La numele grele din ultimii ani mai putem adăuga companii mari consumatoare de carburant precum Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR),  Aeroportul Otopeni, Electrocentrale Deva şi mai multe din marile Complexe energetice.

Pe de altă parte, compania este în plin proces investiţional. Astfel, după ce în vară a inaugurat depozitul de la Fundulea, în toamnă a deschis şantierul la Şercaia din Braşov (al treilea depozit al companiei), investiţie greenfield de 4 milioane de euro iar pentru anul curent are în plan lucrări la Arad şi Cluj. Depozitul din Braşov are o capacitate de stocare de 6.400 mc.

Pentru următorii cinci ani, planul de investiţii însumează 26 milioane de euro şi prevede cumpărarea şi construcţia de depozite proprii până la atingerea capacităţii de 50.000 de metri cubi. În aceste investiţii sunt incluse şi extinderea logisticii şi construcţia de staţii Diesel Point Access şi Diesel.

Înfiinţată în anul 2001, marele importator / distribuitor de morotină a ajuns în prezent să aibă o reţea de peste 850 de staţii de incintă (Dieselpoint) şi o importantă flotă de autocisterne. Firma este controlată de omul de afaceri Alin Niculae prin Redspectrum Management Limited, o firmă înregistrată în Cipru şi este condusă de fosta vicepreşedintă a băncii Italo Romena, Delia Arsenie.

 

Tag Cloud