Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sun04212024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Rafinare si Marketing Benzinarii ciprioti fac greva impotriva „excesului de concurenta” de pe piata

Benzinarii ciprioti fac greva impotriva „excesului de concurenta” de pe piata

300px-Cyprus lrg61

Cozi uriaşe s-au format joi in faţa benzinariilor din Cipru dupa anunţul facut de proprietarii acestora referitor la declanşarea unei greve pe o perioada nelimitata cu incepere de vineri din cauza nemulţumirilor legate de atribuirea de licenţe unor noi operatori, potrivit Cyprus Mail.

Proprietarii au decis sa declanşeze greva pentru ca autoritaţile au ignorat revendicarile lor cu privire la ingheţarea noilor licenţe de exploatare pana la adoptarea unei legislaţii mai stricte in domeniu.

In opinia lor, oferta este deja excesiva, existand cu 35% mai multe benzinarii decat ar fi necesar, iar autorizaţiile pentru deschiderea unor noi benzinarii pun in pericol activitatea celor care functioneaza in prezent.

Preşedintele asociaţiei proprietarilor de benzinarii, Stathis Spartiatis, a subliniat ca membrii acesteia au intreprins toate demersurile pentru a alerta autoritaţile, insa fara rezultat.

Potrivit acestuia, in Cipru exista 280 de benzinarii, iar conform criteriilor europene ar trebui sa existe numai 170. Cu toate acestea, se deschid in continuare noi benzinarii, in pofida scaderii volumului vanzarilor.

Vineri este prevazuta o intalnire intre reprezentanţi ai proprietarilor şi titulara portofoliului Internelor, Eleni Mavrou, in incercarea de a se gasi o rezolvare rapida acestei crize.

Cipru, stat membru al zonei euro, se afla in plina recesiune şi aşteapta raspunsul Bruxellesului cu privire la un plan european de salvare ce a antrenat masuri severe de austeritate.

Tag Cloud