Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Rafinare si Marketing MOL a finalizat achiziția benzinăriilor Agip din Cehia și Slovacia, după cele din România

MOL a finalizat achiziția benzinăriilor Agip din Cehia și Slovacia, după cele din România

agip-mol

Compania maghiară MOL își continuă operațiunile de expansiune pe piața Europei Centrale și de Est, vineri anunțând că, după România, a finalizat și achiziția activelor ENI (inclusiv a benzinăriilor Agip) din Cehia și Slovacia.

La începutul lunii februarie a acestui an, MOL a anunțat finalizarea procesului de preluare a celor 42 de benzinării Agip cumpărate de la ENI România, companie din grupul italian Eni. MOL a ajuns astfel în România la o rețea de aproximativ 200 de unităţi de distribuție a carburanților.

Achiziția finalizată săptămâna trecută a vizat preluarea a 125 de stații Agip în Cehia și a 40 de stații în Slovacia.

“Acest pas confirmă rolul de lider al MOL pe piața central și est europeană, segmentul de retail al grupului ajungând la un număr de peste 1.900 de stații în 11 state.”, a precizat MOL într-un comunicat citat de presa ungară.

Prin ultimele achiziții finalizate, MOL devine cel de-al doilea jucător pe piața de retail a Cehiei, cu 316 stații de distribuție a motorinei și benzinei. Următorul pas al companiei va fi rebrand-uirea acestora sub două brand-uri: MOL și Pap Oil.

În Slovacia, MOL Group va opera 253 stații sub brand-ul Slovnaft, iar operațiunea de rebrand-uire a noilor stații Agip achiziționate va începe în toamnă și se va încheia în 2016.

România a fost prima țară în care a fost finalizată achiziționarea benzinăriilor Agip de către MOL în urma tranzacției parafate în luna mai a anului trecut, care a vizat activele ENI din România, Cehia și Slovacia. Până în luna aprilie, MOL terminase operațiunea de rebrand-uire a șase din benzinăriile Agip achiziționate, operație care i-a costat pe maghiari “câteva sute de mii de euro”. 

Tag Cloud