Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Wed07242024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Responsabilul pentru Downstream Oil și-a anunțat demisia din Directoratul OMV Petrom

Responsabilul pentru Downstream Oil și-a anunțat demisia din Directoratul OMV Petrom

petrom-2

Neil Anthony Morgan a demisionat din funcția de membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru Downstream Oil începând cu 30 noiembrie 2018, după un mandat de peste zece ani.

Potrivit unui comunicat al companiei, care nu oferă niciun amănunt suplimentar legat de demisia lui Morgan, succesorul acestuia “va fi anunțat ulterior”.

Totodată, noul membru al Directoratului responsabil pentru Downstream Gas, Franck Neel, a informat Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom că este pregătit să-și preia mandatul începând cu 1 iulie 2018. Acesta o va înlocui pe Lǎcrǎmioara Diaconu-Pințea.

Cum, începând cu 1 mai, fostul CEO Mariana Gheorghe a fost fi înlocuită cu Christine Verchere, după 1 iulie, directoratul OMV Petrom nu va mai avea niciun român în componență. De la 1 iulie, acesta va fi format din Christine Verchere, Peter Rudolf Zeilinger, Neil Anthony Morgan, Stefan Waldner și Frank Neel.

Dacă în locul lui Morgan nu va fi numit un cetățean român, de-abia pe 17 aprilie 2019 va mai apărea un român în Directoratul OMV Petrom.

Începând 17 aprilie 2019, OMV Petrom va avea un nou director financiar, de naționalitate română, Alina-Gabriela Popa, care îl va înlocui pe actualul CFO al companiei, Stefan Waldner. Acesta a informat deja Consiliul de Supraveghere al companiei că nu va mai fi disponibil pentru exercitarea funcției de Director Financiar după data de 16 aprilie 2019, dată la care mandatul actual încetează, însă va continua să dețină această funcție până atunci.

Noul membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea Downstream Gas, Franck Neel și-a început cariera în 1993 și a lucrat peste 20 de ani pentru Engie, unde a deținut numeroase poziții de conducere în Marea Britanie, Ungaria, Italia, Franța, precum și în Belgia și Olanda. Din 2014, este General Manager responsabil pentru clienții industriali și comerciali și pentru servicii de consultanță în energie, în Londra, Marea Britanie.

Tag Cloud