Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sun07212024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Petrofac, încă partenerul Petrom la Ţicleni, două noi majorări de capital

Petrofac, încă partenerul Petrom la Ţicleni, două noi majorări de capital

Petrofac

Petrofac, unul din liderii mondiali în domeniul serviciilor pentru industria petrolieră şi care se pregăteşte să iasă din parteneriatul cu Petrom de la depozitele mature de la Ţicleni, a mai făcut două majorări de capital într-o singură lună, indică documente ale Petrofac, consultate de Energy Report.

Cele două majorări de capital recente au fost prima de circa 3 milioane de lei (echivalentul a 750.000 de dolari) şi a doua de circa 3,4 milioane de lei (echivalentul a 850.000 de dolari).

Majorările s-au făcut prin emisiuni de părţi sociale care au fost subscrise şi plătite integtral de asociatul majoritar Petrofac UK Holdings Limited.

Aceste noi majorări de capital recente s-au produs după alte de acest fel făcute în acest an. Astfel, în 6 ianuarie 2015, asociaţii Petrofac Solutions & Facilities Support, adică Petrofac UK Holdings Limited şi Petrofac Facilities Management Limited, au aprobat majorarea capitalului social cu 11.322.600 lei (echivalentul a 3 milioane de dolari). Cu această majorare, capitalul social a ajuns la 605.414.250 lei.

În 10 februarie 2015, asociaţii au aprobat majorarea capitalului social cu echivalentul a 4 milioane de dolari). Astfel, capitalul social a ajuns la 621.049.850 lei.

În 29 aprilie 2015, asociaţii au aprobat majorarea capitalului social cu echivalentul a 2 milioane de dolari). Astfel, capitalul social a ajuns la 629.133.450 lei.

Şi respectivele majorări s-au făcut prin emisiuni de părţi sociale care au fost subscrise şi plătite integtral de asociatul majoritar Petrofac UK Holdings Limited.

Cu majorările de capital recente, capitalul social al Petrofac a ajuns la 639.570.640 lei.

Printre mişcările din acest an să mai amintim că în 25 mai 2015, asociaţii au hotărât revocarea din funcţia de administrator şi membru al Consiliului de Administraţie a lui Mavriky Kalugin.

În locul acestuia ca membru al CA a fost numit americanul Timothy Lynch (55 de ani), cetăţean SUA, născut la New York.

În anul 2010, Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, a semnat un contract pe 15 ani pentru creşterea producţiei în mai multe zăcăminte din zona Ţicleni, cu Petrofac.

Planurile au fost ca Petrofac să opereze zăcămintele respective în vederea maximizării producţiei şi îmbunătăţirii eficienţei operaţionale. În acest scop, Petrofac urma să asigure expertiza şi tehnologiile necesare, precum şi resursele financiare şi umane. Petrom superviza operaţiunile şi plătea Petrofac pentru cantitatea de ţiţei produsă, inclusiv un tarif crescut în funcţie de nivelul producţiei suplimentare.

În februarie 2015 însă, britanicii de la Petrofac au decis să renunţe la contractul încheiat cu OMV Petrom în 2010. După anunţul respectiv, OMV Petrom s-a declarat de acord să discute opțiunile de retragere prematură, urmând să se găsească un nou partener care să continue operațiunile curente si sa dezvolte în continuare zăcămintele. Termenul estimat pentru implementarea oricărei tranziții a fost indicat a fi în anul 2016.

Cât priveşte afacerile locale ale Petrofac Solutions & Facilities Support, acestea au fost în 2014 de 116 milioane de lei, de trei ori mai mici decât pierderile de 456 milioane de lei. Compania a redus şi numărul mediu de salariaţi de la 976 în 2013 la 922 anul trecut.

În această perioadă, încă se caută înlocuitor pentru Petrofac la Ţicleni.

Tag Cloud