Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Director revocat din funcţie la Winstar, cei care explorează perimetrele de gaze la Satu Mare

Director revocat din funcţie la Winstar, cei care explorează perimetrele de gaze la Satu Mare

serinus

 După ce ANRM le-a prelungit cu trei ani licenţa de explorare a Serinus Energy (proprietarul companiei petroliere Winstar Satu Mare) pentru un perimetru de petrol şi gaze din Satu Mare, directorul Winstar, David Angelo Monachello, a fost revocat cu aproape doi ani înainte de expirarea mandatului, indică un document consultat de Energy Report.

În funcţia vacantă a fost numit canadianul Silenzi Nicholas Alec.

Astfel, Consiliul de Administraţie al Winstar Satu Mare este format din trei canadieni: Jock Macdonald Graham, Tracy Helen Heck şi Silenzi Nicholas Alec.

Să amintim şi că în urmă cu o lună, Jan Kulczyk- cel mai bogat polonez, care controla Serinus Energy, a murit la vârsta de 65 de ani, în urma unor probleme cardiace.

Serinus deţine în Satu Mare un perimetru cu o suprafaţă de 2.950 de kilometri pătraţi, pe care îl administrează împreună cu KMG International (fostul Rompetrol Group). Winstar Satu Mare deţine 60% din concesiune, iar KMG International are restul de 40%.

Serinus Energy este o companie controlată de fondul de investiţii polonez Kulczyk Investments. KMG International intenţionează să se retragă din proiect (nu o face încă din cauza unor prevederi legale), urmând să îşi cedeze participaţia către Serinus, care va ajunge astfel la o participaţie de 100% la proiect.

 

Tag Cloud