Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri07192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Lufkin îşi prelungeşte şederea la Moineşti lângă zăcământul de ţiţei al Stratum Energy

Lufkin îşi prelungeşte şederea la Moineşti lângă zăcământul de ţiţei al Stratum Energy

Lufkin Romania

Puţini ştiu că Lufkin, unul dintre liderii mondiali ai furnizorilor de echipamente petroliere şi de gaze naturale, are pe lângă fabrica de lângă Ploieşti şi un punct de lucru în localitatea Moineşti din Bacău.

Localitatea Moineşti nu este una oarecare. Să amintim că în anii din urmă, compania americană Stratum Energy Romania a anunţat descoperirea în zonă a marelui zăcământ de petrol și gaze. Reprezentanţii companiei susţineau atunci că din zăcământul din extravilanul localităţii Poduri se vor extrage minim 3 millioane mc gaz/zi şi maxim 6 milioane mc/zi precum şi o cantitate de condens între 500-900 mc/zi.

Mai mult decât atât, ANRE a acordat lunile trecute autorizaţia pentru înfiinţarea de conducte de alimentare din amonte aferente producţiei gazelor naturale în structura Poduri din Bacău pentru Stratum.

Revenind însă la Lufkin, aceştia au făcut cea mai mare investiţie din istoria companiei tocmai lângă Ploieşti, unde produce în principal sonde petroliere (mai precis, pompe cu balansier). Fabrica a fost deschisă oficial în iunie 2013 în Ploieşti West Park. Circa 90% din producţie ia calea exporturilor iar destinaţia este mai ales activitatea on shore.

Texanii au cheltuit un total de 140 de milioane de dolari pentru fabrica de la Ploieşti iar Guvernul României a oferit circa 28 milioane de euro pe măsură ce anumite etape ale construcţiei au fost realizate.

Imediat după inaugurarea fabricii, texanii şi-au deschis şi un mic punct de lucru la Moineşti, pe strada atelierelor nr. 36.

Potrivit documentelor companiei, consultate de Energy Report, texanii şi-au mai prelungit chiria de la punctul de lucru din Moineşti până cel puţin la începutul anului 2017.

Să amintim tot aici că în anul 2013, General Electric a preluat grupul Lufkin cu 3,3 miliarde de dolari. Acest lucru a condus la mai multe schimbări în conducerea companiei şi în România.

Astfel, după ce au schimbat doi directori în doar trei luni anul trecut, cei de la fabrica Lufkin Industries de lângă Ploieşti au decis să aducă un nou director, Marius Dinu Ştefan, un ploieştean în vârstă de 41 de ani, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

Asta după ce vara trecută, General Electric UK Financing, ca asociat unic al Lufkin Industries srl, a hotărât să-l revoce din funcţia de administator pe Ian Fraser Milne, unul din cei doi administrator ai fabricii. Acesta a fost numit abia în luna august a anului 2013 iar mandatul său fusese prevăzut iniţial pentru patru ani, adică până în 15 august 2017. A fost schimbat însă cu Dina Abrahamovna Michaeva de la General Electric, al cărei mandat este, cel puţin teoretic, până în 15 iulie 2018.

După doar trei luni de la schimbarea de mai sus, spre finele anului trecut, General Electric a hotărât să-l revoce din funcţie şi pe cel de-al doilea administrator, pe David Middler Kennedy. În locul englezului Kennedy a fost numit americanul James Antony Raffaele, cu un mandat de patru ani.

De lunile trecute, marele producător de echipamente petroliere din Prahova nu mai are doar doi administrator ci trei. Olandeza Dina Abrahamovna Michaeva, americanul James Antony Raffaele şi românul Marius Dinu Ştefan. Mandatul românlui este de patru ani de la această recentă numire, adică până în 2019.

Texanii de la Ploieşti au avut anul trecut afaceri de 211 milioane de lei, de aproape două ori mai mari decât cele de 111 milioane de lei din anul 2013.

De asemenea, Lufkin a mai făcut angajări, astfel că numărul mediu al salariaţilor a urcat anul trecut la 383 de salariaţi, de la 256 cât erau în anul 2013.

 

Tag Cloud