Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Decizia Sterling de vânzare a Midia Resources, publicată în Monitorul Oficial

Decizia Sterling de vânzare a Midia Resources, publicată în Monitorul Oficial

sterling

 

Sterling Resources Ltd a aprobat vânzarea Midia Resources către CIEP Romania sarl (din Carlyle Group) iar decizia a fost publicată deja săptămâna trecută în Monitorul Oficial în vederea desfăşurării perioadei de opoziţie.

Sterling Resources vinde cu 42,5 milioane de dolari întreaga sa afacere din România firmei Carlyle International Energy Partners (CIEP).

Tranzacția include cotele de participare din perimetrele petroliere offshore Pelican13 (unde deţine 65%), 15 Midia (65%), EX- 25 Luceafărul (50%) și EX-27 Muridava (40%).

Perimetrele, situate în platforma continentală românească a Mării Negre, conțin o serie de descoperiri semnificative de gaze și prezintă resurse nete în categoria 2C și resurse Posibile nete ce se ridică la echivalentul a aproximativ 51 și respectiv 375 milioane de barili de petrol.

La încheierea contractului de vânzare, canadienii de la Sterling sunt asistaţi de avocaţii de la Muşat şi Asociaţii.

“Investim în viitorul energiei în Europa de Sud-Est. Expertiza și resursele echipei noastre pot contribui la construirea infrastructurii și atingerea capacității de producție necesare pentru ca firma care va fi cumpărată să devină un producător regional important”, a afirmat Marcel Van Poecke, directorul departamentului internațional pentru energie al Carlyle.

În plus față de suma plătită pentru achiziționarea Midia, Carlyle International Energy Partners s-a angajat să finanțeze și dezvoltarea perimetrelor de mai sus.

Proiectul de dezvoltare se va axa pe foraj, realizarea infrastructurii, producția și vânzarea de gaze naturale pe piață. Fondurile pentru această investiție provin de la CIEP, un fond de 2,5 miliarde dolari care investește la nivel global în explorarea și producția de petrol și gaze, rafinarea, transportul, depozitarea și comercializarea petrolului și a produselor petroliere și nu în ultimul rând în servicii conexe exploatării petrolului în Europa, Africa, America Latină și Asia.

Sterling mai are active în Marea Britanie, România, Franța și Olanda. Acțiunile companiei sunt listate la bursa de la Toronto.

Să amintim tot aici că în februarie 2013, grupul olandez Vitol, care deține 14% din Sterling, a vrut să cumpere compania canadiană cu 192 de milioane de dolari, sumă considerată prea mică de către Sterling. Acum, o sumă nici pe un sfert din cea oferită de Vitol a fost considerată potrivită.

 

Tag Cloud