Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri07192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Amromco, al treilea producător de gaze din România, investiţii de 128 mil. lei

Amromco, al treilea producător de gaze din România, investiţii de 128 mil. lei

amromco

Acţionarii americani de la Amromco, cel mai mare producător de gaze din România după producătorii mari OMV Petrom şi Romgaz, au împrumutat săptămânile trecute compania locală Amromco Energy cu 128 milioane de lei, indică o hotărâre a companiei, consultată de Energy Report.

Aşa-numitul împrumut a fost făcut prin intermediul acţionarului unic Amromco Holding Activity, care la rândul său a primit banii de la asociaţii Amromco Lux III şi Amromco BV.

Marea parte a sumei este alocată Amromco Energy ca primă de emisiune în contul companiei pentru majorarea capitalului social.

În prezent, capitalul social al companiei de mai sus este de 73.458.700 lei.

Producătorul de gaze a reuşit în ultimii 10 ani să aducă în fază de producție mult mai multe terenuri decât orice alt operator independent de pe plan local.

Compania își axează activitatea pe exploatarea zăcămintelor mature, prin aplicarea tehnologiei de ultimă generație.

În ultima perioadă, Amromco a achiziționat de la OMV Petrom trei câmpuri petrolifere în zona de nord-est a României și intenționează să coopereze și pe viitor cu OMV Petrom în regiune.

În plus, din 2003 Amromco a încheiat un parteneriat cu Romgaz. Pe parcursul acestei perioade, a ajutat la creșterea producției câtorva câmpuri ale Romgaz, creșterea înregistrată totalizând aproximativ două miliarde de metri cubi.

Într-o informare ANRE de la finele anului trecut, Amromco Energy figurează cu o cotă de piaţă la producţia de gaze de 2,82% în timp ce următorii clasaţi sunt cu cote mult mai mici - Stratum Energy (0,37%), Foraj Sonde (0,16%) şi Raffles Energy (0,05%).

Producătorul figurează la Ministerul de Finanţe cu afaceri de circa 130 milioane de lei în anul 2013. Compania este cel mai vechi și cel mai mare producător independent de petrol și gaze din Romania, activând încă din anul 2003. Producătorul deține circa 30 de concesiuni pe teritoriul întregii țări, având 300 de angajați în România și alți 30 la sediul din Houston.

Tag Cloud