Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri07192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Şeful Lukoil România, mandat prelungit cu 3 ani

Şeful Lukoil România, mandat prelungit cu 3 ani

lukoil romania

 

Mandatul administratorului unic al Lukoil România, Victor Jumbei, care ocupă poziţia de director general, a fost prelungit cu încă trei ani începând din februarie, indică o hotărâre a companiei, consultată de Energy Report.

Jumbei, care devine astfel unul dintre directorii longevivi ai companiei alături de Constantin Tampiza, l-a înlocuit în funcţia de director general pe Maxim Khitrov în februarie 2012. Înaintea lui Khitrov, la conducerea Lukoil România a fost până la începutul anului 2010 Constantin Tampiza.

Cheltuielile de explorare ale Lukoil pe concesiunile deținute în România au crescut masiv anul trecut, de la doar 4 milioane dolari în primele 9 luni din 2013 la 95 milioane dolari în ianuarie-septembrie 2014. Cheltuielile companiei ruseşti au crescut printre altele şi ca urmare a închirierii unei platforme petroliere maritime pentru lucrări de foraj în Marea Neagră.

Lukoil are concesionate în România perimetrele Rapsodia și Trident din Marea Neagră. În august, cei de la Lukoil au solicitat Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) prelungirea cu şase luni, până în mai anul curent, a fazei obligatorii de explorare pentru perimetrul Rapsodia, din cauza unor întârzieri privind aducerea unei platforme de foraj din Golful Mexic şi a unor acumulări de gaze "potenţial periculoase" în zona de foraj.

Lukoil România este unul dintre primii jucatori ai pieţei petroliere româneşti, cu o cotă de circa 20% din piaţa totală de produse petroliere. Compania are o reţea de peste 300 de staţii de distribuţie carburanţi.

 

Tag Cloud