Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sun07212024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Al treilea producător de gaze din România şi-a închis o companie din Bucureşti

Al treilea producător de gaze din România şi-a închis o companie din Bucureşti

amromco

 

Americanii de la Amromco, cel mai mare producător de gaze din România după producătorii mari OMV Petrom şi Romgaz, şi-au  desfiinţat compania locală Amromco Energy LLC New York - sucursala Bucureşti, după o cerere din 27 februarie, admisă în 3 martie, indică un document al companiei radiate, consultat de Energy Report.

În plus, asociaţii companiilor de petrol şi gaze Amromco Energy, Amromco Production Company şi Amromco Holding Activity au luat act de curând de retragerea din funcţie a administratorului acestora, Robert Thrift Kendall.

Compania lichidată a avut în anul 2009, la începutul crizei, o cifră de afaceri netă de peste 26 milioane de lei şi un profit net de circa 9 milioane de lei, cu o medie de 80 de salariaţi. De atunci însă, afacerile sucursalei au scăzut.

Mai renumită pe plan local este Amromco Energy, care are la rândul său ca asociat unic compania Amromco Holding Activity.

Amromco Energy figurează la Ministerul de Finanţe cu afaceri de circa 130 milioane de lei în anul 2013. Compania este cel mai vechi și cel mai mare producător independent de petrol și gaze din Romania, activând încă din anul 2003. Producătorul deține circa 30 de concesiuni pe teritoriul întregii țări, având 300 de angajați în România și alți 30 la sediul din Houston.

Amromco Production Company a fost înfiinţată abia în anul 2012 iar în anul 2013 a avut 21 de angajaţi în medie şi un rulaj de peste 7,5 milioane de lei.

Revenind la Amromco Energy, aceasta a reuşit în ultimii 10 ani să aducă în fază de producție mult mai multe terenuri decât orice alt operator independent de pe plan local.

Amromco Energy își axează activitatea pe exploatarea zăcămintelor mature, prin aplicarea tehnologiei de ultimă generație.

În ultima perioadă, Amromco a achiziționat de la OMV Petrom trei câmpuri petrolifere în zona de nord-est a României și intenționează să coopereze și pe viitor cu OMV Petrom în regiune.

În plus, din 2003 Amromco a încheiat un parteneriat cu Romgaz. Pe parcursul acestei perioade, a ajutat la creșterea producției câtorva câmpuri ale Romgaz, creșterea înregistrată totalizând aproximativ două miliarde de metri cubi.

Într-o informare ANRE de la finele anului trecut, Amromco Energy figurează cu o cotă de piaţă la producţia de gaze de 2,82% în timp ce următorii clasaţi sunt cu cote mult mai mici - Stratum Energy (0,37%), Foraj Sonde (0,16%) şi Raffles Energy (0,05%).

 

Tag Cloud