Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Demisie la Moesia, partenerul de explorare al Gazprom în Timiş

Demisie la Moesia, partenerul de explorare al Gazprom în Timiş

Moesia Explor

Monica Păunescu, directorul Moesia Exploration (Crai Nou), a fost revocată din funcţie lunile trecute. Ca urmare a demisiei şi revocării acesteia, compania va fi condusă de irlandezul Colm Niall Anthony Daly, indică o hotărâre a companiei, consultată de Energy Report.

Moesia Oil and Gas P.L.C. este acţionarul majoritar al companiei de mai sus, cu 99,9% deţinere. În anii din urmă, mai ales din 2011 încoace, Moesia Oil and Gas a primit în concesiune mai multe perimetre petroliere din România.

Astfel, în runda a noua de aprobări acorduri de concesiune, Moesia a primit P IX - 1 Berteşti (Brăila), P IX-8 Laculete, Dâmboviţa, P IX-9 Otelec (Timiş), P IX-12 Silindru (Bihor) şi P IX-14 Vârfuri, Dâmboviţa.

În noiembrie 2011, guvernul a aprobat acordul petrolier de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrul EX-12 Crai Nou, încheiat între Agentia Nationala pentru Resurse Minerale şi Moesia Oil and Gas PLC.

Potrivit unui comunicat al Executivului, durata Acordului petrolier este de 20 de ani şi prevede că, în perioada de explorare, valoarea investiţiilor să fie de aproximativ 6 milioane de dolari, urmând ca, în funcţie de rezultate, în faza a doua, valoarea lucrărilor angajate să fie de minimum 4 milioane de dolari. Suprafaţa perimetrului concesionat este de aproximativ 1.000 de kilometri pătraţi.

În iunie 2012, Moesia a semnat un acord de farm-out pe jumătate din EX-12 Crai Nou cu NIS, compania controlată de Gazpromneft (aripa petrolieră a gigantului Gazprom) iar în septembrie 2012 sunt parteneri pe respectivul perimetru.

 

Tag Cloud