Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Fracturare hidraulică între autorități și locuitorii din sudul statului New York, care preferă secesiunea și legislația din Pennsylvania

Fracturare hidraulică între autorități și locuitorii din sudul statului New York, care preferă secesiunea și legislația din Pennsylvania

bilde

Mișcările secesioniste, începând cu revoluția americană de la 1776 sau Războiul Civil, au în primul rând nu motivații naționaliste, ci economice.

Ultima tentativă de secesiune de pe continentul american are ca principală cauză exploatarea de gaze de șist. Mai exact interdicția impusă de guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, în ceea ce privește utilizarea tehnologiei fracturării hidraulice.

Astfel, locuitorii a 15 comunități din regiunea Southern Tier, din sudul statului New York analizează posibilitatea retrasării graniței dintre Pennsylvania și New York, pentru a beneficia de legislația mai favorabilă din statul vecin.

Fermierii din cele 15 comunități din New York privesc cu invidie la vecinii lor din Pennsylvania, unde exploatarea gazelor de șist prin tehnologia fracturării hidraulice este permisă, care își construiesc noi hambare, achiziționează echipamente moderne și construiesc noi școli și spitale. În zonele în care locuiesc ei, la numai câțiva kilometri mai la nord, fermele arată mult mai rău, echipamentele sunt învechite, iar noile construcții sunt o raritate.

“Guvernatorul Cuomo a distrus speranțele, visurile și șansele de salvare economică a mii de familii de fermieri și comunități rurale care au așteptat cu o răbdare ca guvernul să facă ceea ce se cuvine", a declarat Karen Moreau, directorul executiv al Petroleum Council din statul New York, citată de Oilprice.com.

Taxe pe proprietae și costuri cu energia mai mari

Potrivit acestuia, diferența dintre bunăstarea celor două comunități despărțite de doar câțiva km este asemănătoare cu cea existentă pe timpul Războiului Rece între locuitorii Berlinului de Vest și cei ai Berlinului de Est. Nu numai că autoritățile din New York le interzic fermierilor șansa câștigării unui venit considerabil de pe urma exploatării de gaze de șist, dar aceștia mai sunt împovărați și cu taxe pe proprietate mult mai ridicate și plătesc și un preț mult mai piperat decât vecinii lor din Pennsylvania pe gaze naturale.

“O fermă de 80 de hectare, cu o casă și clădiri auxiliare modeste achită taxe pe proprietate în valoare de 20.000 de dolari pe an. În plus, chiar dacă în subsolul propriei ferme dețin rezerve de gaze naturale, interdicțiile autorităților și lipsa infrastructurii conduc la situația paradoxală ca aceștia să aibă cele mai mari costuri cu energia din SUA", susține Karen Moreau.

Guvernatorul statului New York a decis interzicerea permanentă a utilizării tehnologiei fracturării hidraulice pe 17 decembrie 2014, ca urmare a declarațiilor șefului comisei statale pentru sănătate Dr. Howard Zucker, care a afirmat că îi consideră pe toți cetățenii statului New York pacienții săi. "Nu ne permitem să facem nicio greșeală. Riscurile potențiale sunt prea mari, în realitate ele nici măcar nu sunt pe deplin cunoscute".

Secesiunea, ultima soluție

Potrivit unui sondaj recent realizat de Quinnipiac University, 55% din cetățenii statului New York sunt de acord cu decizia guvernatorului, în timp ce 25% dintre aceștia se opun acesteia.

Nemulțumirile locuitorilor din Southern Tier față de autoritățile statului New York s-au intensificat și ca urmare a faptului că în aceeași perioadă în care a fost interzisă fracturarea hidraulică, a fost refuzată și cererea privind construirea a două cazinouri în regiune.

Drept urmare, unul dintre reprezentanții comunității în Senatul statului New York, republicanul Tom Libous din Binghamton, le-a scris propriilor alegători, întrebându-i dacă sunt interesați de o secesiune. Retrasarea granițelor dintre New York și Pennsylvania ar implica însă eforturi coordonate din partea legislaturilor celor două state, dar și a guvernului federal. 

Tag Cloud