Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sun07212024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Petrofac, partenerul OMV Petrom la Ţicleni, plus 7 mil. $ la capitalul social

Petrofac, partenerul OMV Petrom la Ţicleni, plus 7 mil. $ la capitalul social

zacaminte Ticleni

Britanicii de la Petrofac, care încă din vara anului 2010 au un parteneriat cu OMV Petrom pe 15 ani pentru gestionarea operaţiunilor la nouă zăcăminte mature din zona Ţicleni, au hotărât în acest an să-şi majoreze capitalul social cu echivalentul în lei a 7 milioane de dolari, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

Majorarea capitalului s-a făcut în două tranşe: prima în februarie cu 4 milioane de dolari şi a doua în iunie cu 3 milioane de dolari.

Capitalul social al companiei, majorat de mai multe ori în ultimii ani la diferite cursuri leu-dolar, a ajuns în prezent la 584 milioane de lei.

Petrofac, care este unul din liderii mondiali în domeniul serviciilor în industria petrolieră, fiind listată şi la bursa londoneză, beneficiază în România de suportul a circa 1.000 de salariaţi. Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri netă de 152 milioane de lei, cu 20% peste rulajul din anul 2012.

Zăcămintele de la Ţicleni au fost exploatate în ultimii 60 de ani şi produceau circa  4.500 barili echivalent petrol (bep) pe zi, la semnarea parteneriatului între cele două mari companii.

Petrofac are peste 10.000 angajaţi şi operează la nivel global prin 6 centre localizate în Aberdeen- Marea Britanie, Sharjah şi Abu Dhabi - Emiratele Arabe Unite, Woking - Anglia, Chennai şi Mumbai - India, precum şi prin alte zeci de birouri şi baze în diferite alte ţări.

 

Tag Cloud