Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie MOL și-a majorat cu 50% rezervele deținute în Marea Nordului

MOL și-a majorat cu 50% rezervele deținute în Marea Nordului

OMV Namibia

Compania de petrol și gaze de stat ungară MOL și-a majorat rezervele din Marea Nordului cu 50%, în urma semnării unui acord cu Premier Oil privind preluarea exploatării a trei câmpuri petroliere în Marea Britanie, în schimbul a 130 de milioane de dolari.

Aceasta este cea de-a doua operațiune de extindere a activității MOL în Marea Nordului din ultimele șase luni, după ce în decembrie a achiziționat 14 licențe de exploatare de la Wintershall, contra a 393 de milioane de dolari.

Șeful diviziei de explorare și producție al MOL, Alexander Dodds, a declarat, potrivit The Herald Scotland, că ultima achiziție face parte din strategia de internaționalizare a companiei, prin care dorește să-și majorereze considerabil portofoliul din Marea Nordului.

În decembrie CEO-ul MOL, Zsolt Hernadi, a identificat Marea Nordului drept regiunea potrivită în care compania ungară să efectueze următoarele mișcări strategice în domeniul explorării și producției.

"Marea Nordului este o zonă bine dezvoltată și care implică riscuri politice reduse în comparație cu alte investiții ale noastre. În plus, Marea Britanie beneficiază de o legislație predictibilă și transparentă", a declarat CEO-ul MOL.

Câmpurile vizate de ultima decizie de extindere a MOL sunt cele din Marea Centrală și de Nord a Scoției, din Scott, Rochelle și Telford.

Achiziția va majora rezervele MOL cu 14,3 milioane de barili echivalent petrol. În acest an, producția din aceste trei câmpuri s-a ridicat la 3.700 barili echivalent petrol pe zi și se estimează că ea va crește până la un nivel de 6.200 barili până în 2016.

Achiziția celor 14 câmpuri de la Wintershall a majorat rezervele MOL cu 28 milioane de barili, în acest an producția din acele câmpuri ridicându-se la 1.000 de barili echivalent petrol pe zi.

 

Tag Cloud