Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sun07212024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Prospecțiuni, premiată în cadrul galei Getenergy

Prospecțiuni, premiată în cadrul galei Getenergy

prospectiuni

Prospecţiuni și Facultatea de Geologie și Geofizică din cadrul Universității București au fost premiate la categoria “Parteneriat între o companie din industrie și o instituție de învățământ”, pentru colaborarea durabilă dezvoltată timp de peste 60 de ani, în cadrul celei de-a șaptea ediții anuale a ceremoniei de decernare a premiilor Getenergy, care a avut loc săptămâna aceasta la Londra. 

“Compania Prospecțiuni crede cu tărie că generațiile prezente și viitoare trebuie să beneficieze de resursele minerale și energetice ale pământului. Această viziune stă la baza parteneriatului de peste 60 de ani cu Facultatea de Geologie și Geofizică, unanim recunoscut în Europa de Est ca un exemplu de marcă al modelului prin care universitățile și organizațiile pot colabora pentru crearea unei industrii puternice. Suntem onorați să primim acest premiu și aș dori să le mulțumesc studenților, facultății și echipei pentru că au făcut tot posibilul ca acest parteneriat să devină unul de succes”, a declarat Dl. Gehrig Schultz, CEO și Chairman Prospecțiuni.

“Parteneriatul nu ajută doar la formarea viitoarelor generații de geofizicieni, ci și la obținerea de noi informații cu privire la potențialul resurselor naturale ale României. Astfel, anul trecut au fost finalizate două proiecte importante de cercetare, iar altul nou a fost demarat. În plus, această colaborare creează pentru studenți oportunitatea de a prezenta lucrările tehnice în cadrul unor conferințe internaționale precum IGSC (Berlin), EAGE (Londra) și IEC (Maroc)”, a precizat Dl. Victor Mocanu, Decanul Facultății de Geologie și Geofizică. 

Punctele forte ale acestei relații de peste șase decenii sunt activitățile practice, complementare studiilor și training-urile oferite studenților. Ca o dovadă a nivelului ridicat al studenților care au urmat aceste cursuri, 90% dintre geofizicienii care lucrează astăzi în compania Prospecțiuni au luat parte la astfel de programe. 

Aceste activități continuă să reprezinte primul contact al studenților nu doar cu organizația, ci și cu aplicarea practică a metodelor geofizicii. Training-ul interactiv, în cadrul căruia se realizează vizite în teren, reprezintă fundația metodelor geofizice de prospectare predate în facultate (seismica și câmpurile potențiale), care consolidează cunoștințele teoretice acumulate și, în același timp, furnizează experiență practică.

Tag Cloud