Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Sterling şi-a prelungit licenţele şi vânează parteneri. Canadienii încearcă să-şi reducă participaţiile în perimetrele din Marea Neagră

Sterling şi-a prelungit licenţele şi vânează parteneri. Canadienii încearcă să-şi reducă participaţiile în perimetrele din Marea Neagră

sterling

Canadienii de la Sterling şi-au prelungit la ANRM licenţele pentru platoul de apă mică de la Midia şi la blocul Pelican în sectorul românesc al Mării Negre. În plus, compania anunţă că a finalizat mai devreme decât planificase programul de prospecţiuni seismice 3D în părţile cheie ale celor două mari arii, utilizând două vase în loc de unul. Cum prelucrarea şi interpretarea datelor ar putea fi gata în vară, Sterling se vede în graficul planificat pentru vânzarea în vară a noi participaţii, când potenţialii parteneri vor beneficia de informaţii noi din prospecţiuni.

După ce luna trecută a vândut porţiunea de apă adâncă a perimetrului Midia XV ("Midia Deep"), ianuarie fiind mai precis luna în care a intrat în vigoare contractul de transfer semnat încă din octombrie 2012 de către ExxonMobil, OMV Petrom, Sterling Resources Ltd. şi Petro Ventures Europe BV, Sterling urmăreşte să mai vândă părţi din deţinerile pe celelalte perimetre.

În prezent, Sterling deţine 65% în porţiunea de apă mică a Midia ("Midia Shallow"), care include descoperirile de la Ana şi Doina, prospectul Ioana şi altele. Asta după ce Midia a fost “spart” în două, o parte fiind complet vândută. Sterling mai deţine jumătate din blocul Luceafărul şi 40% din Muridava, deţineri pe care se aşteaptă să le reducă în vară.

Licenţele pentru Midia şi Pelican ar fi expirat în mai. Compania canadiană de petrol si gaze a ales să le prelungească, existând în plus opţiunile de prelungire până în mai 2015, mai 2018 şi mai 2020.

În ceea ce priveşte prospecţiunile terminate înainte de termen, acestea au cuprins circa 500 km pătraţi în ariile Ana-Doina şi cam câte 100 km pătraţi în ariile Bianca, Ioana şi Eugenia.

Midia Resources, firma din România a canadienilor, la care Sterling Resources Limited este asociat unic, tocmai şi-a majorat capitalul social cu 100 de milioane de lei, prin transformarea unor creanţele Sterling legate de două credite semnate unul în 29 mai 2007 şi altul în 17 septembrie 2008.

Primul an de profit al subsidiarei Sterling în România a fost 2012, când a avut un profit net de circa 11,7 milioane de lei cu un număr mediu de doar opt salariaţi, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

Tag Cloud