Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Apune soarele pe strada producătorilor fotovoltaici din Germania. Siemens îşi închide şi ultima afacere solară. Se pregăteşte Bosh. Cauzele: produsele chinezeşti ieftine şi… gazele de şist

Apune soarele pe strada producătorilor fotovoltaici din Germania. Siemens îşi închide şi ultima afacere solară. Se pregăteşte Bosh. Cauzele: produsele chinezeşti ieftine şi… gazele de şist

z fotovoltaic ploaie

Cândva domeniu promiţător, cu mari rate de creştere, industria solară din Germania a ajuns rapid la un declin accelerat. Producătorii de panouri şi componente dau vina pe produsele ieftine din China pe de o parte iar pe de altă parte pe căderea preţurilor la energie din SUA (mare piaţă de desfacere) ca urmare a “exploziei” industriei de gaze de şist.

În urma pierderilor enorme, conglomeratul Siemens se pregăteşte să-şi închidă şi Solel, ultima sa afacere cu panouri solare din Germania, după ce de curând a închis Desertec. Solel şi-a căutat şapte luni cumpărători dar fără succes. Tot de vânzare sau de închidere se pregătesc şi cei de la Bosh, scrie Reuters, referindu-se la operaţionile solare ale grupului din Germania.

Solel are programată închiderea pentru începutul anului viitor, după ce afacerea israeliană a acumulat pierderi de circa un miliard de euro (circa 1,33 miliarde de dolari) de la cumpărarea de către Siemens în anul 2009. Solel producea componente pentru centralele termice solare. Firma are 280 de angajaţi, cei mai mulţi din Israel.

Bosh caută de asemenea cumpărător pentru operaţiunile sale fotovoltaice din Germania, scrie Reuters, existând altfel varianta închiderii. Asta după ce marele grup a pierdut în Germania pe acest segment nu mai puţin de 2,4 miliarde de euro din anul 2008 începând.

Noi suntem ca de obicei mai în urmă faţă de alte ţări cu economii dezvoltate, astfel că anumite efecte apar cu întârziere. Pe segmentul panourile solare, în România încă se mai poate vorbi de boom. Încă.

Tag Cloud