Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Cel mai mare cumpărător străin de teren din România renunţă la un parc fotovoltaic din Arad

Cel mai mare cumpărător străin de teren din România renunţă la un parc fotovoltaic din Arad

fotovoltaice renuntare 3

 

Renumit pe piaţa agricolă din Banat, germanul Peter Grossmann ar avea, prin firmele sale, peste o mie de hectare de teren agricol în România.

Doar recent, la finele lunii aprilie, acesta cumpăra un lot de 110 hectare de teren arabil de la firma locală Monfenera, controlată de investitori italieni, tranzacţia fiind catalogată lunile trecute ca fiind cea mai mare tranzacţie cu terenuri agricole din 2015.

Omul de afaceri din Germania şi-a propus în 2013 să ridice un parc fotovoltaic pe 9 hectare din extravilanul oraşului Sântana din Arad pe firma Sonnenstrom Bioenergie Sântana. Investiţia s-a tot amânat de atunci, ca urmare a reducerii numărului de certficate verzi disponibile producătorilor de energie verde.

Săptămânile trecute, la finele lunii noiembrie, Peter Grossmann împreună cu celălalt asociat la Sonnenstrom, Stefan Heinrich, au hotărât dizolvarea şi lichidarea simultană a firmei, indică un document consultat de Energy Report.

Asociaţii precizează în document că firma are datoriile stinse şi că nu mai are creditori.

 

Tag Cloud