Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Wed09182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Peste 6 mil. € pentru dezvoltatorul eolian Holrom care are turbine în Tulcea

Peste 6 mil. € pentru dezvoltatorul eolian Holrom care are turbine în Tulcea

eoliene pestera

 

Holrom Renewable Energy, care are proiectul eolian de 17 MW de la Baia, Tulcea, mai avea în plan în anul 2011 ridicarea a încă 12 proiecte, cu o putere totală de 120 MW.

Aceste planuri nu au fost duse la bun sfârşit ca urmare a schimbării legislaţiei pentru energia regenerabilă şi a mediului economic.

Dezvoltatorul a beneficiat însă de împrumuturi, pe lângă finanţarea de 11 milioane de euro de la UniCredit Leasing pentru proiectul din Tulcea şi de împrumuturi din partea asociatului majoritar Renovatio.

Astfel, începând din 31 iulie 2010 şi până în 22 martie 2011, Renovatio a pompat bani în Holrom în mai multe tranşe.

Recent, Renovatio, care deţine 99,99%, a hotărât transformarea creanţelor în capital, astfel că s-a majorat capitalul social al Holrom cu 6,23 milioane de euro.

Holrom a încheiat anul trecut cu un rulaj de circa 11 milioane de lei, mai redus însă decât cel din 2013 când a avut aproape 19 milioane de lei.

Cât despre Renovatio, dezvoltatorul construit în România următoarele parcuri fotovoltaice: Singureni (cu o capacitate instalată de 1 MW), Scorniceşti (1 MW), Crevedia 1 Photovoltaic Park (2 MW), Crevedia II (1 MW), Izvoru (9,6 MW), Crevedia III (3 MW), Tărtăşesti (2,8 MW), Cetate (2 MW) şi Sorste (414 kW).

La finele anului trecut, Renovatio Solar a hotărât să îşi mute sediul social de pe strada Haga în clădirea Henley din cadrul Swan Office. Proiectul de birouri Swan Office Park din Pipera, care în 2013 a intrat în insolvenţă, având datorii de peste 370 de milioane de lei, are chiriaşi de soi precum Mercedes, Flanco, Dante Internaţional (firma care operează magazinul online eMag) şi alţii. Swan Office Park a fost dezvoltat de grupul britanic Chayton Capital printr-o finanţare de peste 80 de milioane de euro de la UniCredit şi Volksbank.

Pe lângă producţia locală de panouri solare, Renovatio este cunoscut mai ales prin colaborarea cu gigantul Energias de Portugal în dezvoltarea mai multor proiecte de energie regenerabilă.

 

Tag Cloud