Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana O companie de la bursa vieneză vinde eolienele din Bistriţa

O companie de la bursa vieneză vinde eolienele din Bistriţa

eoliene interzis BUN

 

“Energie Burgenland Green Power” a hotărât recent să vândă proiectele eoliene pe care de deţinea în Bistriţa: Energowind Negreşti şi Energowind Ro, indică documente ale companiei, consultate de Energy Report.

Cumpărătorul este BPI Consulting & Management, o altă companie austriacă.

Vânzătorul este deţinut de Energie Burgenland AG, deţinută la rândul ei în proporţie de 49% de Burgenland Holding AG, aceasta din urmă fiind listată la Vienna Stock Exchange.

Printre acţionarii Burgenland Holding AG este şi Verbund AG, cu peste 10% deţinere.

Verbund operează în România unul dintre cele mai mari parcuri eoliene din Europa. Inaugurat în iunie 2013, parcul de la Casimcea are o capacitate totală de 225 MW. Până anul trecut, compania austriacă a investit peste 380 de milioane de euro în România dar austriecii au anunţat lunile trecute că nu se mai gândesc la extinderea anunţată în ultimii ani.

E destul de probabil că renunţarea acţionarului Verbund la extinderea în România să fi cântărit destul de mult în decizia Burgenland de a vinde eolienele din Bistriţa.

 

Tag Cloud