Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Solveo renunţă la două proiecte solare din România

Solveo renunţă la două proiecte solare din România

panouri solare

Grupul francez Solveo, care promitea ridicarea unui parc eolian la Iaşi cu 70 milioane de euro şi a două proiecte fotovoltaice, le-a desfiinţat pe acestea din urmă, în timp ce proiectul eolian este deocamdată amânat, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

Cele două proiecte fotovoltaice ar fi urmat să fie operate de firmele “S3E Bosun 1” şi de “S3E Bofor 1”. Acestea din urmă aveau fiecare ca acţionari pe Solveo Romania Solar Invest şi Solveo Energie East Europe.

Acţionarii au hotărât recent dizolvarea şi lichidarea simultană a celor două firme de proiect.

În ceea ce priveşte proiectul eolian, în acesta a fost implicat până la un moment dat, indirect, şi senatorul PSD Florin Constantinescu, care a anunţat însă în anul 2013 că vinde actiunile pe care le deţinea la firma ACK Paşcani unei subsidiare a Solveo, care promiteau ridicarea parcului cu panouri solare. Proiectul este deocamdată în stand-by.

Solveo Energie East Europe este parte din grupul francez Solveo Developpement. Grupul Solveo construiește și exploatează centrale fotovoltaice astfel că din 2008, zeci de proiecte au fost finalizate în Franța și Spania, potrivit informaţiilor grupului. În România nu prea au avut noroc însă.

 

Tag Cloud