Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Proiect eolian din Buzău, în insolvenţă. Creanţe de 6,4 mil. lei

Proiect eolian din Buzău, în insolvenţă. Creanţe de 6,4 mil. lei

eoliene buzau

 

Buzăul ar putea rămâne doar cu un proiect eolian, cel de la Topliceni, după ce la proiectul de de 70 de milioane de euro din Racoviţeni al spaniolilor de la Eolgen s-a renunţat iar firma de proiect al celui de-al treilea, din localitatea Largu, a intrat în insolvenţă.

În localitatea Largu se promitea la finele anului trecut un parc cu 28 de turbine eoliene întins pe 12,5 hectare, dupa ce terenul introdus în intravilan avea 31,6 ha.

Firma de proiect, Wind Energy Advance Tech a obţinut cam toate avizele pentru proiect (avizul Comisiei de specialitate a Consiliului local, avizul de amplasament de la Electrica Distribuție, aviz de la Transelectrica şi multe altele necesare).

Problema e că firma a intrat recent în insolvenţă, astfel că acest proiect devine incert.

În tabelul preliminar de creanţe figurează Primăria Largu cu 133.000 de lei de recuperat, Infra Proiect cu peste 53.000 de leim, Mazars Consulting cu 13.000 de lei şi, cea mai mare creanţă, Eolenvest, cu 6,2 milioane de lei.

 

Tag Cloud