Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Demisie în grupul GDF Suez din România, la un parc eolian

Demisie în grupul GDF Suez din România, la un parc eolian

eoliene Constanta

Francezul Olivier Maigrot şi-a dat demisia din fruntea Alizeu Eolian, firma responsabilă cu parcul eolian de 50 MW din judeţul Galaţi al grupului GDF SUEZ, indică un document al companiei Alizeu Eolian, consultat de Energy Report.

În locul lui Maigrot a fost numit Alexandru Buruiană, un tânăr de 35 de ani domiciliat în Bucureşti.

De altfel, AGOA companiei GDF Suez Energy Eastern Europe SRL a aprobat recent  în unanimitate revocarea din funcţia de administrator a francezului Olivier Maigrot. Asociaţii companiei din grupul GDF Suez au aprobat de asemenea numirea în funcţia de administrator al GDF Suez Energy Eastern Europe SRL a românului Cristian Buzan, în vârstă de 41 de ani, din Bucureşti.

Anul trecut, marele grup energetic a avut global o cifră de afaceri de 74,7 miliarde de euro, în scădere brută cu 6,6% faţă de 2013 şi în scădere organică cu 7,2%. EBITDA a fost de 12,1 miliarde de euro, este în scădere cu 6,7% (referinţă brută) şi de 4,2% (organică). Dacă se aplică corecţia de climat şi impactul pozitiv al recuperării tarifare, EBITDA a fost în creştere organică de 2,4%.

GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,5 milioane clienţi şi gestionează o reţea de distribuţie de 18.400 km.

În ceea ce priveşte firma Alizeu Eolian, aceasta gestionează parcul eolian din comuna Băleni, judeţul Galaţi, parc ale cărui turbine au fost finalizate de compania americană General Electric (GE) încă de la finele  anului 2013.

Astfel, în anul 2014, atât Brăila Winds cât şi Alizeu Eolian, cele două parcuri eoliene din România ale GDF SUEZ au fost operaţionale, beneficiind de 1 certificat verde pe MWh produs.

Tag Cloud