Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Mon04222024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Grivco îşi desfiinţează un proiect cu panouri solare. Voiculescu nu a reuşit în proiectele de energie regenerabilă

Grivco îşi desfiinţează un proiect cu panouri solare. Voiculescu nu a reuşit în proiectele de energie regenerabilă

Voiculescu puscarie

Grivco şi Agro SEED Muntenia (care şi-a schimbat numele recent din Grivco Agro), ca asociaţi ai Solar Systems, firmă care ar fi urmat să producă curent din panouri solare, au hotărât dizolvarea şi lichidarea simultană a firmei fotovoltaice, indică o hotărâre a asociaţilor.

Pentru... identificare, amintim tot aici că asociatul Agro SEED Muntenia (fosta Grivco Agro) a primit în arendă de la stat un teren agricol extrem de fertil de peste 2.600 de hectare în Giurgiu. Terenul a fost înainte exploatat de ICITID Băneasa, judeţul Giurgiu.

La şedinţa de dizolvare a Solar Systems participat şi Ion Bebi, administratorul unic al Solar Systems, cel care a fost numit de Grivco în 2007 şi administrator al EVN Windpower Development, unde familia Voiculescu deţinea jumătate din actiuni, cealaltă jumătate fiind deţinută de austriecii de la EVN. Acesta din urmă este un alt proiect pe energie regenerabilă în care a fost implicat Voiculescu fără a reuşi însă să-l pună cu adevărat pe picioare. Compania ar fi urmat să ridice turbine eoliene în comuna Mircea Vodă din Constanţa. N-a fost să fie.

De altfel, aşa cum scria de curând Energy Report,  Dan Voiculescu nu este la prima încercare de pătrundere în industria energiei produse din surse regenerabile. Şi ca să începem cu mişcările mai recente amintim că în ianuarie, ANRE a aprobat cererea companiei Grivco de eliberare a unei autorizații de înființare pentru proiectul unei centrale electrice fotovoltaice cu o capacitate instalată de 2,5 MW, amplasată în extravilanul localității Limanu din județul Constanța.

În anul 2007, Grivco întenţiona să construiască un parc eolian şi în localitatea Valu Lui Traian, tot din Constanţa. La toate acestea adăugăm şi faptul că Grivco este de ani buni intermediar cu energie pe OPCOM.

Rămâne de văzut ce se va alege de toate aceste afaceri după condamnarea lui Voiculescu la 10 ani de închisoare şi după confiscarea sediului Grivco şi a altor active.

 

Tag Cloud