Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Wed10042023

Last updateWed, 22 Feb 2023 7pm

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Proiect eolian asistat de Boştină şi Asociaţii, desfiinţat

Proiect eolian asistat de Boştină şi Asociaţii, desfiinţat

eolian cadere

A beneficia de consultanţă juridică din partea unor case de avocatură renumite nu mai e demult o garanţie de succes pentru proiectele din energia regenerabilă, domeniu unde mulţi dintre avocaţi s-au refugiat după căderea imobiliarului.

Printre “proiectele majore” de pe energie cărora avocaţii de la Boştină şi Asociaţii le-au acordat consultanţă juridică în anii din urmă figurează şi proiectul parcului eolian Ellepi Eolica, cu o capacitate de 200 MW. Am citat de pe site-ul casei de avocatură, unde, aşa cum se vede, proiectul de mai sus este la categoria proiecte majore, asistat la implementare de casa de avocatură.

Nu e clar în detaliu ce amploare a avut ajutorul acordat de casa de avocatură de mai sus acestui proiect major (200 MW e o capacitate într-adevăr mare) dar e sigur că recent, în prima jumătate a lunii mai, asociatul unic al proiectului a decis dizolvarea şi lichidarea sa.

Cu alte cuvinte, din ceva care pentru avocaţii de la Boştină şi Asociaţii a fost un “proiect major”, nu mai rămâne nimic. Din ce cauză? Nu din cauza casei de avocatură ci din cauza dispariţiei... clientului.

Asociatul unic al Ellepi Eolica din Ilfov este omul de afaceri italian Lorenzo Faraoni. La începutul anului, firma a semnat un acord privind încetarea relaţiilor contractuale începute încă din anul 2008 cu singurul client pe care-l avea. În plus, Faraoni a anunţat că nu mai intenţionează să înceapă un alt proiect de acest gen.

Italianul anunţă într-un document din săptămânile trecute că au fost încetate cu acordul părţilor raporturile de muncă, că au fost plătite toate salariile şi contribuţiile la stat, obligaţiile fiscale după cum, au fost încasate şi creanţele. Pe scurt, proiectul eolian mai are datorii doar către omul de afaceri italian, asociatul unic, care “a renunţat la sumele care i se cuveneau şi care depăşeau disponibilităţile băneşti ale societăţii”.

Tag Cloud