Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Tinmar Ind, 7 mil. € de la Carpatica pentru fotovoltaice

Tinmar Ind, 7 mil. € de la Carpatica pentru fotovoltaice

Tinmar Ind fotovoltaic Uiesti

 

Augustin Oancea, omul de afaceri care controlează Tinmar Ind, unul dintre cei mai mari traderi de electricitate din Romania, ia un credit de investiţii de şapte milioane de euro pe o perioadă de opt ani de la Banca Comercială Carpatica pentru finanţarea parcului fotovoltaic de la Uieşti, Giurgiu, reiese dintr-o hotărâre recentă a companiei Mar-Tin Solar, consultată de Energy Report

Oancea controlează mai multe firme, precum Tinmar Ind, Mar-Tin Consulting & Management, Aderlyne Limited, înregistrată în Cipru, Victory Executive şi altele.

Mar-Tin Solar Energy, care operează parcul Uieşti 2 de 8,5 MW, îi are ca acţionari pe Aderlyne Limited (98% din părţile sociale), reprezentată prin Augustin Oancea, Tinmar Ind (1%) şi Mar-Tin Consulting & Management (1%).

Creditul este garantat printre altele cu ipotecă imobiliară asupra parcului de 8,5 MW şi pe echimapemtele ce compun sau vor compune parcul precum şi pe conturile pe care le are Mar-Tin Solar Energy la Banca Comercială Carpatica.

Centralele foto-voltaice Uieşti 1 (10 MW) şi Uieşti 2 (8,5 MW) sunt practic un singur proiect ce acoperă o suprafaţă de 42 de hectare, aflat în proces de dezvoltare. Producţia a început în aprilie 2013, iar acreditările au fost obţinute in luna mai 2013.

Parcul e împărţit însă formal în două şi e operat de două firme controlate de marele om de afaceri: Tinmar Green Energy (la Uieşti 1) şi Mar-Tin Solar Energy (Uieşti 2).

Parcul (sau parcurile) fotovoltaic inaugurat parţial vara trecută în nordul judeţului Giurgiu se întinde pe o suprafaţă de 42 de hectare şi are circa 87.000 de panouri solare. Investiţia a fost de 30 de milioane de euro iar unul din rezultate e acela că poate alimenta 20.000 de locuinţe

Tehnologia folosită a fost una mixtă, germano-chineză, iar la montarea panourilor au participat  specialişti din Italia, Ungaria şi România.

 

Tag Cloud