Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Hidro si Geotermala Masacru la Hidroelectrica: directorii revocati, 154 salariati concediati

Masacru la Hidroelectrica: directorii revocati, 154 salariati concediati

Hidroelectrica logo1

Toti directorii din Hidroelectrica au fost revocati din functie, iar postul de director general urmeaza sa fie ocupat in urma unui concurs, a anuntat reprezentantul administratorului judiciar al producatorului de energie, Remus Borza.

Fostul director general al companiei, Stefan Gheorghe, a preluat functia de director adjunct. Hidroelectrica este detinuta de Ministerul Economiei si se afla in insolventa din iunie anul trecut.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica a semnat miercuri preavize de concediere pentru 154 de salariati ai companiei de stat si a redus alte 161 de posturi care erau vacante.

„In 16 ianuarie am semnat preavize de concediere pentru 154 de salariati ai Hidroelectrica, iar alte 161 de posturi care erau vacante, deci neocupate, au fost inchise”, a declarat, intr-o conferinta de presa, reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza.

El a adaugat ca in cursul acestui an vor iesi la pensie alte 36 de persoane, iar pana pe 30 iunie vor fi disponibilizate alte 500 de persoane din cele opt Hidroserv-uri controlate de Hidroelectrica, care au in total 2.500 de angajati.

Borza a mai spus ca Euroinsol a mai dispus diminuarea cu 50% a anumitor sporuri si prime, a diurnei, a valorii tichetelor de masa si a eliminat tichetele de carburant. Potrivit lui Borza, in urma diminuarii acestor costuri Hidroelectrica va face economii anuale de 10 milioane euro.

El a afirmat ca de rezultatele proaste ale unei companii conducerea este cea care trebuie sa raspunda si ca fostii directori Hidroelectrica, numiti pe criterii politice, se vor putea inscrie la concursuri pentru ocuparea posturilor.

„De specialisti ce sunt (au fost revocati, n.r.). Este o vorba in popor - <pestele de la cap se impute>. (...) Cand o companie merge prost, conducerea trebuie sa-si asume, nu angajatii si nici poporul roman. Acei directori au fost numiti pe criterii politice, dar tot vor avea posibilitatea sa isi demonstreze competentele la concurs”, a spus Borza.

„Din executivul Hidroelectrica au fost decimate doua clanuri”, a afirmat Borza, fara sa dea detalii.

El a afirmat ca Hidroelectrica poate iesi din insolventa la 26 iunie.

„Din punct de vedere financiar compania este pregatita sa iasa din insolventa in iunie”, a spus Borza.

El a comentat modificarile aduse conducerii Hidroelectrica spunand ca se incearca o „repozitionare” a personalului companiei.

„Vrem sa repozitionam pe toata lumea. Este o situatie care incepe de sus in jos”, a spus el.

Euro Insol a externalizat serviciile de atesare psihologica si de medicina a muncii din companie, iar persoanele disponibilizate provin din departamentele IT, resurse umane si financiar contabil.

„Cat timp Euro Insol va fi administratorul judiciar al Hidroelectrica nu va pleca niciun om din exploatare. Noi nu am cerut niciunui director ce oameni sa fie disponibilizati. Responsabilitatea disponibilizarilor apartine directorilor de sucursale”, a adaugat Borza.

Tag Cloud