Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Hidro si Geotermala Noi şefi la Hidro Tarniţa. Conducerea s-a schimbat de mai multe ori în ultimii doi ani

Noi şefi la Hidro Tarniţa. Conducerea s-a schimbat de mai multe ori în ultimii doi ani

hidro-tarnita

 

Compania de proiect Hidro Tarniţa, care se tot ocupă de realizarea centralei de mare putere de la Tarniţa – Lăpuşteşti cu acumulare prin pompaj, investiție greenfield estimată la aproximativ un miliard de euro, urmează să îşi aleagă directorul general şi tocmai şi-a schimbat preşedintele Consiliului de Administraţie, indică documente ale companiei, consultate de Energy Report.

Mai precis, mandatul lui Ovidiu Demetrescu, directorul general, a expirat în noiembrie şi cel tarziu în 4 ianuarie, compania urmează să îşi aleagă director general.

Pe de altă parte, Mihalache Mihai Liviu a fost numit ca preşedinte al Consiliului de Administraţie, acesta fiind şi administrator neexecutiv.

Şi mandatul de administrator al Elenei Popescu a expirat tot în noiembrie, în locul acesteia fiind numit Ion Adrian Moldoveanu, acesta fiind şi administrator neexecutiv.

Compania a trecut de altfel prin mai multe schimbări la nivelul conducerii, în perioada din urmă. Astfel, în vara aceasta, patru membri ai Consiliul de Administraţie şi-au pierdut funcţiile prin demisii sau revocări. Este vorba despre Cătălin Deaconescu, Rossita Gabriela Dumitriu, Novak Levente şi Ovidiu  Demetrescu.

În locul acestora au fost numiţi Dragoş Roşu, Mihai Liviu Mihalache, Laurenţiu Dan Tudor şi Iulian Marian Butnaru.

CEO al companiei a fost numit apoi Ovidiu Demetrescu şi CFO, Dan Gherghelaş.

Toate astea după ce în urmă cu mai puţin de un an, administratorul Daniel Costel Andronache a demisionat iar în locul său a fost numit ca administrator interimar Ovidiu Demetrescu. Acesta din urmă a fost numit apoi şi director general cu contract de mandat, înlocuindu-l astfel pe directorul general interimar de anul trecut Dan Gherghelaş.

Înainte de interimarul Dan Gherghelaş a fost director general Dan Cârlan, care şi-a dat demisia pentru a pleca pe funcţia de prefect de Iaşi.

Toamna trecută, administratorul Ioan Roşca a fost revocat din funcţie iar în locul lui a fost aleasă Rossita Dumitriu, care apoi a părăsit funcţia prin revocare. Tot o revocare din funcţie s-a produs şi la finele lunii iulie a anului trecut când Mihail Stănculescu, membru al Consiliului de Administraţie a fost revocat din funcţie şi apoi a fost numit ca administrator Cătălin Deaconescu, care apoi a demisionat.

Firma prin care se propune realizarea hidrocentralei de mare putere de la Tarniţa – Lăpuşteşti cu acumulare prin pompaj, îi are acum drept acţionari pe Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie, cu o deţinere de 99,358% şi CE Hunedoara (0,642%).

 

Tag Cloud