Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Hidro si Geotermala Microcentrală în faliment. Termen limită cereri de creanţe: 15 iunie

Microcentrală în faliment. Termen limită cereri de creanţe: 15 iunie

microhidrocentrala

Cererea de intrare în insolvenţa simplificată (faliment) a companiei Hydro Sulta a fost admisă de Tribunalul din Bistriţa Năsăud la finele lunii aprilie, indică documentele consultate de Energy Report.

În cererea proprie de intrare în insolvenţă, reprezentanţii companiei au susţinut că nu mai pot plăti datoriile şi nici continua proiectul microhidrocentralei din Bistriţa. La finele anului 2014, compania avea datorii de puţin peste 750.000 de lei, potrivit documentului de intrare în insolvenţă, consultat de Energy Report.

Instanţa a fixat ca termen limită de depunere a cererilor de admitere a creanţelor 15 iunie 2015.

Compania Hydro Sulta s-a înfiinţat în august 2011 cu scopul de a produce curent electric cu ajutorul unei microhidrocentrale pe un râu din Bistriţa. Până în prezent însă, compania nu a avut rulaj în niciun an. Şi la finele anului 2013, compania figura cu datorii de peste 600.000 de lei şi creanţe de peste 100.000 de lei.

În județul Bistrița-Năsăud sunt în prezent circa 30-35 de microhidrocentrale pe mai multe râuri interioare de munte dar şi multe proiecte care nu au fost încă implementate.

 

Tag Cloud