Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Hidro si Geotermala Milionarii Tufan şi Anăstăsescu vor să garanteze cu microhidrocentrale un credit de la Carpatica

Milionarii Tufan şi Anăstăsescu vor să garanteze cu microhidrocentrale un credit de la Carpatica

microhidrocentrala

Prahovenii Tufan şi Anăstăsescu, care apar în topul celor mai bogaţi români şi care controlează controlează producătorul de electrozi siderurgici Elsid, vor să ia un credit de la Banca Comercială Carpatica iar printre garanţiile oferite să se propună şi microhidrocentralele Nedelea, indică un document al Elsid, consultat de Energy Report.

Elsid este compania care până de curând era cel mai mare producător de energie hidro în microhidrocentrale, chiar şi înaintea Hidroelectrica.

Revenind la credit, să spunem că preşedintele CA al Elsid a convocat pentru 6 ianuarie 2015 Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor pentru a aproba contractarea a două credite în valoare de maxim 2,16 milioane de euro şi garantarea acestora cu mai multe contracte de credite bancare, contract de ipotecă imobiliară pe microhidrocentralele Nedelea 1 şi 2, o ipotecă mobiliară asupra unor creanţe asupra GDF Suez Energy România şi alte garanţii.

Cele două microhidrocentrale sunt situate pe râul Prahova, în localitatea Filipeştii de Târg.

Elsid din Titu, una dintre firmele care au fost obligate să renegocieze contractul direct de cumpărare a energiei de la Hidroelectrica după ce aceasta din urmă a intrat în insolvenţă, a încheiat anul trecut cu afaceri de 352 milioane de lei, în creştere de la 335 milioane de lei din anul 2012. În plus, compania a mărit şi numărul mediu de angajaţi de la 250 la 256. Elsid a avut anul trecut un profit net de peste 31 milioane de lei.

 

Tag Cloud