Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Wed07242024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Biocombustibili Biogazul, mai profitabil decât fotovoltaicele? EnergoBit construieşte o staţie de biogaz, după ce a oprit investiţiile în parcurile de panouri solare

Biogazul, mai profitabil decât fotovoltaicele? EnergoBit construieşte o staţie de biogaz, după ce a oprit investiţiile în parcurile de panouri solare

Biogaz Tulcea

EnergoBit, una dintre cele mai mari companii din România care activează în domeniul echipamentelor şi lucrărilor pentru industria energetică, va construi prin intermediul EnergoBit Esco o instalaţie de producere a energiei electrice şi termice din biogazul obţinut din fermentarea deşeurilor organice de origine anumală şi vegetală. Proiectul va fi făcut în asociere cu Carniprod Tulcea, procesator care a avut anul trecut pe piaţa cărnii afaceri de circa 20 de milioane de euro.

Spre deosebire de eoliene şi fotovoltaice, în sectorul de biogaz nu s-a schimbat legislaţia şi se primesc (…deocamdată) în continuare trei certificate verzi pe megawatt injectat în reţea. De altfel, marele grup de inginerie energetică EnergoBit a anunţat recent că a sistat investiţiile în construcţia de parcuri de producţie a energiei fotovoltaice tocmai din cauza modificării legislaţiei în domeniu, mai precis, din cauza amânării unui număr de certificate verzi.

Proiectul din Tulcea de pe strada Tulcea-Murighiol este întrucâtva similar cu cel inaugurat în această vară la Filipeştii de Pădure de către Genesis Biopartner, chiar lângă fabrica de mezeluri CrisTim a omului de afaceri  Radu Timiş.

Pentru proiectul din Tulcea se va constitui o nouă firmă, Biocarnic Esco, la care EnergoBit Esco va deţine 80% din părţile sociale iar Carniprod 20%. Noua firmă va avea un consiliu de administraţie cu trei membri, unul dintre aceştia fiind Nicolae Ciuleac, directorul general şi proprietar al Carniprod Tulcea.

Biocarnic Esco şi-a ales deja ca auditor financiar pentru un mandat de doi ani firma PriceWaterhouseCoopers Audit.

Tag Cloud