Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu07252024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Grupul Renault a renunțat la Tinmar și cumpără energie de la CEZ

Grupul Renault a renunțat la Tinmar și cumpără energie de la CEZ

Martin-Zmelik-CEZ

 Grupul Renault Romania, cu cele doua situri principale - uzinele DACIA si Centrul Tehnic Titu al Renault Technologie Roumanie, care consumă anual aproximativ 304 Gwh, cumpără, de la 1 iulie, energie electrică de la CEZ Vânzare. Astfel, principalul producător auto din România renunță la colaborarea sa din ultimii ani cu Tinmar, companie care în 2015 s-a situat pe locul al doilea din punctul de vedere al cotelor de piață raportate de ANRE.

Astfel, CEZ Vânzare a adăugat în portofoliul său de 1,4 milioane de clienți la nivel național un partener strategic prin natura și dimensiunea afacerilor operate în Romania: Grupul Renault România, se precizează într-un comunicat CEZ.

Grupul Renault România a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de 4,7 miliarde euro, reprezentând 3% din PIB și aproape 8% din exporturile românești. CEZ Vânzare susține că a câștigat votul de încredere al celui mai mare producător român de automobile prin “oferta personalizata creată, experiența în domeniul energetic, apartenența la un grup energetic puternic și o echipa redutabila de specialiști”.

Grupul Renault România și CEZ Vanzare se află la prima colaborare de la înființarea CEZ Vanzare (2007).

Potrivit Raportului Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE privind cotele de piață ale furnizorilor pe piața concurențială în perioada ianuarie – septembrie 2015, Electrica Furnizare conducea detașat, cu 14,13%,  urmată de Tinmar Ind – cu 11,33%. CEZ Vânzare se afla de-abia pe locul al patrulea (cu 5,22%), fiind devansată și de E.ON Energie (cu 6,32%).

 

Tag Cloud