Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Smart a Transelectrica îl dă în judecată pe fostul director general

Smart a Transelectrica îl dă în judecată pe fostul director general

Transelectrica 3

Smart a aprobat exercitarea acţiunii în răspundere contra fostului director general Cosmin-Mihai Monac. Filiala Transelectrica are în vedere recuperarea prejudiciilor constatate de Curtea de Conturi de la toate persoanele cu responsabilităţi, indică o hotărâre a Smart, consultată de Energy Report.

O hotărâre de săptămânile trecute a companiei indică faptul că “nu a intervenit deja prescripţia extinctivă a dreptului de a solicita în instanţă atragerea răspunderii fostului Director General”, chiar dacă Decizia în cauză a Curţii de Conturi nr. 36 a fost emisă în 22 noiembrie 2013.

Să mai amintim tot aici şi faptul că un raport de control din aceeaşi lună, noiembrie 2013, a Curţii de Conturi, a fost trimis Ministerului Public, raport în care se făcea trimitere la fapte de abuz în serviciu contra intereselor publice, prejudiciul estimat fiind de 46,26 milioane lei.

Pe de altă parte, la finele lunii noiembrie, procurorii DNA au făcut mai multe percheziţii în Bucureşti şi Craiova, la Transelectrica şi la Smart, fiind vizate fapte de corupţie şi infracţiuni asimilate acestora, care ar fi fost comise în perioada 2011 - 2015.

Tag Cloud