Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sat06222024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica UTI Energy Distribution a lui Urdăreanu se desfiinţează

UTI Energy Distribution a lui Urdăreanu se desfiinţează

Urdareanu 2

UTI Grup a lui Tiberiu Urdăreanu, proaspăt arestat la domiciliu într-un dosar de mită, a hotărât recent dizolvarea “UTI Energy Distribution and Consulting”, firmă care a primit licenţă şi pentru furnizarea de energie electrică încă din urmă cu trei ani şi în care UTI deţine puţin peste 60%, indică un document al UTI, consultat de Energy Report.

La AGA prin care s-a hotărât dizolvarea companiei s-au prezentat doar reprezentanţii UTI Grup dar nu şi ceilalţi asociaţi, Ion Mareşi, Bogdan Ceauşelu şi Teodor Sebastian.

UTI a amânat numirea unui lichidatori însă a aprobat ca repartizarea sumelor rămase după plata creditorilor să se facă, aşa cum e normal, proporţional cu participarea la capitalul social.

La Tribunalul Bucureşti s-a decis săptămânile trecute arestarea primarului suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita și cercetarea lui Urdăreanu în arest la domiciliu într-un dosar în care Nichita este suspectat că a primit mită din partea grupului UTI.

Urdăreanu este, prin grupul UTI, unul dintre cei mai mari actori de pe piaţa de securitate din România dar mai ales din sutele de contracte câştigate cu statul. UTI a construit şi dezvoltat aeroporturi, sisteme de supraveghere video sau de monitorizare a traficului rutier în mai multe oraşe din ţară. Tot grupul asigură securitatea unor obiective precum Centralei de la Cernavodă, securitatea Portului Constanţa, a unor puncte de trecere a frontierei şi multe altele.

Tag Cloud