Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Energomontaj, credit de 145 mil. lei

Energomontaj, credit de 145 mil. lei

Energomontaj

 Compania Energomontaj este renumită printre altele şi prin faptul că a participat la dezvoltarea multor centrale de cogenerare, pentru executia unor lucrări de instalaţii de alimentare cu gaz natural, lucrări la conducte de termoficare, centrale electrice şi multe altele.

Potrivit informaţiilor consultate de Energy Report, preşedintele CA a convocat AGEA pentru 24 februarie având pe ordinea de zi obţinerea unei finanţări de până în 145 milioane de lei. Această finanţare ar avea drept rol, printre altele, refinanţarea unor sume restante pentru un credit din 2013 şi refinanţarea sau preluarea scrisorilor de garanţie bancară restante.

Să amintim că în primăvara anului 2013, Energomontaj a făcut cam acelaşi lucru. Atunci a  contractat un împrumut de 145 milioane de lei de la patru bănci, BRD-Groupe Societe Generale, Banca Românească, Bancpost şi Volksbank România. Împrumutul a fost acordat până în anul 2015  în vederea finanţării activităţilor şi garantării proiectelor companiei.

BRD a avut şi atunci calitatea de aranjor principal mandatat, agent de garantie şi bancă emitentă. Cam acelaşi lucru se urmăreşte şi acum, când se vrea încheierea unui contract de facilitate garantată reutilizabilă (revolving).

 

Tag Cloud