Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica PwC mai câştigă doi ani de audit la fraţii milionari Mureşan din Cluj

PwC mai câştigă doi ani de audit la fraţii milionari Mureşan din Cluj

Electrogrup

Acţionarii Electrogrup au hotărât să prelungească până în 31 decembrie 2016 mandatul auditorului financiar al companiei, PricewaterhouseCoopers Audit, cu posibilitate de prelungire, indică un document al companiei Electrogrup, consultat de Energy Report.

Proprietarii Electrogrup, fraţii milionari Simion şi Teofil Mureşan din Cluj, figurează pe locul doi printre cei mai bogaţi clujeni în actuala ediţie a Top Capital, după omul de afaceri Ştefan Vuza şi cu mult înaintea lui Árpád Pászkány, căzut pe locul şapte. Conform acestui clasament, cei doi fraţi clujeni au urcat de locul trei pe locul doi dar şi-au dublat şi averea la peste 100 de milioane de euro.

Simion şi Teofil Mureşan mai sunt cunoscuţi şi pentru afacerile pe care le au în construcţii infrastructură şi telecomunicaţii iar Electrogrup, principala lor afacere, este cu rulajul cam la acelaşi nivel de la începutul crizei pe sectoare unde afacerile au cam căzut.

Cei doi au afaceri şi cu microhidrocentrale. Să spunem doar că la începutul anului trecut, cei doi fraţi au luat pe cont propriu hotărârea de a se împrumuta de la BRD cu maxim 1,8 milioane de euro, în calitate de co-debitori pentru firma GV Energy. Creditul era destinat amenajării hidroenergetice a Crişului Negru din zona localităţilor Cristioru de Jos şi Poiana din judeţul Bihor.

În ceea ce priveşte PwC să amintim printre mişcările mai recente reconfirmarea acestora ca auditor la E.On Energie dar şi alegerea ca auditor la Chevron România.

PwC nu a avut doar... victorii. În vară, divizia de alimentare cu combustibil a navelor din Constanţa controlată de Gazpromneft a schimbat PwC audit cu Ernst & Young Assurance Services.

 

Tag Cloud