Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu07182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Prima clădire cu infrastructură pentru maşini electrice inaugurată de Skanska în Bucureşti

Prima clădire cu infrastructură pentru maşini electrice inaugurată de Skanska în Bucureşti

Skanska - Green Court

Suedezii de la Skanska au inaugurat oficial prima clădire din complexul Green Court Bucharest, situat pe strada Gara Herăstrău, aproape de mall-ul Promenada. Investiţia în această etapă a proiectului a fost de 46 de milioane de euro.

Această fază a primei investiții Skanska în România include o clădire de birouri cu un spațiu închiriabil de 19.500 mp în 12 etaje deasupra solului şi trei subterane, precum și parcarea subterană pentru primele două clădiri ale complexului. Clădirea A este în acest moment închiriată în procent de 90% companiilor Orange România (circa 14.000 mp) și Schneider Electric România (3.100 mp), care se vor muta până în primăvara anului 2015.

Marea companie internaţională specializată în distribuţia energiei electrice şi a aplicaţiilor industriale de automatizare şi control îşi mută astfel sediul central din Euro Tower de pe bulevardul Barbu Văcărescu,  aproape de parcul Circului.

În prima clădire Skanska, spaţiu liber mai este doar la ultimul etaj al clădirii. Cea de-a doua faza a proiectului (apare în stânga foto) care va fi gata în vara anului viitor.

Spaţiile de birouri sunt prevăzute cu facilităţi precum panouri solare pentru încălzirea apei calde şi cu parcări dedicate pentru maşinile electrice, inclusiv infrastructura aferentă.

Green Court Bucharest este dezvoltat folosind tehnologii verzi și soluții sustenabile cum ar fi fațada eficientă din punct de vedere energetic, sistemele de iluminat eficiente energetic, echipate cu senzori de mișcare și de intensitate sau stațiile de încărcare pentru mașinile electrice. Proiectul va fi certificat LEED Gold.

 

Tag Cloud