Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Noii administratori Electrica pot câştiga 2.500 € lunar plus 10.000 € anual. Compania şi-a ales un alt CA

Noii administratori Electrica pot câştiga 2.500 € lunar plus 10.000 € anual. Compania şi-a ales un alt CA

Electrica Ipo ext

 

Acţionarii Electrica au aprobat în AGOA din 22 septembrie o remuneraţie fixă, brută, de 2.500 euro pe lună şi în sumă variabilă, brută, de până la 10.000 euro pe an pentru noii membrii Consiliului de Administraţie, indică raportul către BVB al companiei.

Noul Consiliu de Administraţie ales este compus din Victor Vlad Grigorescu şi Victor Cionga, propuşi de statul român prin Ministerul Economiei, Departamentul pentru Energie, Cristian Busu, propus de SIF Oltenia, Arielle Malard de Rothschild, propusă de ING Pensii şi Michael Adrian Maria Boersma, propus de BERD.

Vechiul CA-ul Electrica a fost revocat. Acesta a fost format din: Ioan Roşca, director general şi administrator neexecutiv, Marius Eugen Untescu, preşedinte de CA, Rareş Ion Popescu, Niculae Pleşa şi Constantin Dinescu ca administratori neexecutivi.

Remuneraţia de 2.500 euro pe lună a fost aprobată ca fiind pentru îndeplinirea sarcinilor atribuite noilor administratori prin Actul Constitutiv.

Cea de maxim 10.000 de euro anual a fost aprobată ca valoare prag pentru îndeplinirea obiectivelor care vor fi stabilite de Comitetul de Nominalizare şi Remunerare.

Acţionarii au aprobat o durată a mandatului membrilor de 4 ani şi au aprobat remuneraţia şi contractul de administraţie propuse de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Electrica s-a listat la bursă în 4 iulie, după o ofertă publică de acţiuni de 1,9 miliarde de lei.

Statul şi-a redus deţinerea de la controlul total la 48,7% din capital, BERD are 8,65% iar printre acţionarii mai sunt şi fonduri de pensii private.

 

Tag Cloud