Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica CE Oltenia ia încă 50 mil. lei de la Alpha Bank

CE Oltenia ia încă 50 mil. lei de la Alpha Bank

CE Oltenia 2

 După ce a prelungit recent, cu un an calendaristic, un contract de facilitate linie de credit multiopţională de 55 de milioane de lei semnat cu Alpha Bank, Complexul Energetic Oltenia a mai luat de la aceeaşi bancă încă 50 de milioane de lei, indică un raport de informare al companiei, consultat de Energy Report.

Marele producător de electricitate figurează cu un credit de 55 de milioane de lei luat de la banca de mai sus în 17 iunie 2009. Pentru suplimentarea respectivului credit, deja prelungit, compania urmează a constitui  garanţii suplimentare. Acestea vor fi, la fel ca în majoritatea creditelor recent accesate de Complex, ipoteci mobiliare pe creanţele rezultate din contractele de vânzare curent.

Recent, CE Oltenia a scos la vânzare pe platform PCCB a OPCOM un pachet de energie electrică la o putere medie de 90 MW (putere minimă de 80 MW şi maximă de 100 MW), pe o perioadă de 18 luni, cu preţul de 180 lei / MWh, inclusiv TG (tariful de transport pentru introducerea energiei în reţea).

Lunile trecute, compania a anunţat că va accesa o facilitate de factoring fără recurs de la Raiffeisen Bank cu valoare de până la 100 milioane de lei pentru creanţele Enel Energie Muntenia, Enel Distribuţie Banat, Enel Distribuţie Dobrogea, E.On Energie, CEZ Vânzare şi OMV Trading.

La finele anului trecut, compania a avut, conform rezultatelor estimate, o cifră de afaceri de 2,6 miliarde lei şi un profit brut de aproximativ 300 milioane de lei.

Compania, înfiinţată în 2012 prin fuziunea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia cu complexurile energetice Turceni, Rovinari şi Craiova, a avut în anul 2013 o producţie de lignit de 23 milioane de tone. Tot anul trecut, CE Oltenia estimează că a produs circa 12 TWh de energie electrică.

 

Tag Cloud