Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sun07212024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Tinmar Ind intră în prelungiri cu un credit de 20 mil. lei. Compania garantează cu încasări viitoare din vânzarea de curent

Tinmar Ind intră în prelungiri cu un credit de 20 mil. lei. Compania garantează cu încasări viitoare din vânzarea de curent

Tinmar curent

Cel mai mare comerciant privat de energie electrică din România, Tinmar Ind, cu clienţi precum combinatele din grupul Interagro sau Dacia, controlat de omul de afaceri Augustin Oancea din Câmpina, a hotărât prelungirea unei facilităţi de credit în sumă maximă de 20 milioane de lei de la banca Millennium, indică o hotărâre a companiei, consultată de Energy Report.

Pe lângă ipoteca asupra unui cont de 4 milioane de lei şi emiterea unor bilete la ordin, compania garantează şi cu ipotecă asupra unor creanţe pe mai multe contracte comerciale încheiate de societate.

Este vorba despre contracte cu Compet (trei contracte) din 1 iulie 2013, un contract din 30 martie 2012 încheiat cu A&A Import Export şi un contract din 3 iulie 2012 încheiat cu T Dancor Romconstruct.

Această hotărâre vine după o alta similară din septembrie, când Tinmar a hotărât prelungirea unei facilităţi de credit multiprodus şi modificarea la 88 milioane de lei pentru o perioadă de 12 luni, la BCR.

Atunci, în mod similar, s-au propus în garanţie contracte încheiate cu clienţii Tinmar Ind, prin cesionarea creanţelor rezultate din respectivele contracte. De asemenea, au fost menţinute în garanţie imobilele acceptate deja de BCR în rapoartele de evaluare. Este vorba de mai multe terenuri din Ilfov şi Câmpina, precum şi apartamente valoroase din Bucureşti, pe străzi precum Şoseaua Nordului, Cpt. Av. Alexandru Şerbănescu sau Dinu Vintilă.

Tot de curând, compania a apelat la avocaţii de la  Biriş Goran pentru a face mai multe schimbări în firmă. Augustin Oancea, care controlează Tinmar Ind, a transferat prin aport în natură peste 65% din capitalul firmei către Jo Holding, o firmă elveţiană creată tocmai cu acest capital trasferat. Noua Jo Holding este astfel, pe hârtie, noul acţionar majoritar al Tinmar Ind.

Ca urmare a acestor schimbări şi după documentele eliberate de elveţieni, Jo Holding va deţine 65,84% din Tinmar Ind, Victory Executive 18,83% şi Mar-Tin Consulting & Management 15,33%. Oancea controlează de altfel şi celelalte două firme, Mar-Tin Consulting & Management şi Victory Executive, astfel că toate aceste mişcări par a fi doar o încercare de optimizare a taxelor plătite.

O altă schimbare pe care a făcut-o omul de afaceri Augustin Oancea a fost să înlocuiască auditorul Fiscal Consult cu KPMG Audit.

Compania se aşteaptă pentru acest an, potrivit informaţiilor din presă, la o creştere a afacerilor la peste două miliarde de lei, cu 25% mai mult decât în anul 2013.

 

Tag Cloud