Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Miliardarul Ioan Niculae, nouă prelungire de credit la combinatul Donau Chem

Miliardarul Ioan Niculae, nouă prelungire de credit la combinatul Donau Chem

Ioan Niculae

 

După ce în urmă cu un an, miliardarul Ioan Niculae a prelungit cu un an un credit de 5,7 milioane de lei de la CEC pentru finanţarea activităţii curente a combinatului Donau Chem, aceeaşi hotărâre a fost luată şi săptămânile trecute, de a prelungi cu încă un an, acelaşi credit şi tot pentru finanţarea activităţii curente, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

Problema e că activitatea curentă a combinatului este în prezent doar plata angajaţilor cărora nu li se mai dă de muncă. Pe de altă parte, Donau Chem, cândva mare consumator de gaze naturale nu mai are ce gaze să consume fără activitate.

Garanţiile pentru credit sunt menţinute şi în acest an. Acestea sunt 15 terenuri cu construcţii precum laboratorul central, construcţii cu amoniac, atelier electric, cantine, depozite şi multe altele. La acestea se adaugă şi o ipotecă mobiliară deschise la CEC dar şi contracte de fidejusiune.

Pentru acest credit, Interagro are calitatea de co-debitor. Combinatul din Turnu Măgurele a fost repornit în septembrie 2004, după lichidarea voluntară a fostei societăţi comerciale Turnu SA şi cumpărarea de către Grupul InterAgro.

De anul trecut până acum însă, patronul Interagro, Ioan Niculae, acesta fiind încarcerat în aprilie 2015.

Mai mult decât atât, cererea de introducere a unei căi extraordinare de atac împotriva deciziei prin care a fost condamnat, formulată  de patronul Interagro, Ioan Niculae, a fost respinsă de ÃŽnalta Curte de CasaÈ›ie È™i JustiÈ›ie săptămâna trecută. Astfel, miliardarul rămâne în Penitenciarul GăeÈ™ti, pentru a executa cei doi ani È™i È™ase luni de închisoare, la care a fost condamnat în dosarul "Mită la PSD".

 

Tag Cloud