Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04252024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Gaz Est, fără bani de la E.On

Gaz Est, fără bani de la E.On

Gaz Est Vaslui

După ce au anunţat mari investiţii pentru 2014 şi au făcut două adunări generale extraordinare în care au amânat termenul limită acordat E.On până la care investitorii germani să-şi exprime poziţia privind participarea sau neparticiparea la majorarea capitalului social, Gaz Est s-a dat bătută, fiind nevoită să se bazeze doar pe sumele infime de la alţi doi acţionari. În plus, nici CL Vaslui n-au participat la majorarea de capital.

În cele din urmă, Gaz Est, una din cele mai importante companii de furnizare şi distribuţie a gazelor naturale dintre companiile din zona Moldovei, şi-a majorat capitalul social cu doar 113.400 lei, în care principala contribuţie a fost cea de 94.400 lei a acţionarului Progaz Instalaţii. Majorarea de capital va fi utilizată pentru susţinerea realizării unor noi racordări în două localităţi din judeţul Vaslui.

Asta după ce în anul 2013, proiectele aferente capitolului de investitii au primit o finanţare de 2 milioane de lei, an în care firma a construit 21 de kilometri de reţea. Rămâne de văzut dacă se vor mai găsi bani de investiţii în 2014.

Pe timpul crizei, firma a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri, în bună măsură creşterii reţelei. Astfel, dacă în anul 2007 rulajul a fost de 35,7 milioane de lei, în 2012 acesta a urcat la 39,7 miloane de lei.

Pe lângă transportul gazelor prin conducte, operatorul este autorizat ANRE şi pentru proiectarea şi execuţia sistemelor de distribuţie a gazelor naturale precum şi pentru proiectarea şi execuţia instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale.

În prezent, CL Vaslui deţine 46,94%, Progaz Instalaţii 31,33%, E.On 15,46%, Prisma Serv 3,75% şi alţii.

 

Tag Cloud