Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Rafinare si Marketing CEO-ul OMV, Gerhard Roiss, va demisiona în iunie 2015. OMV va plăti compensații de 10 milioane de euro pentru a scăpa de Roiss și Floren

CEO-ul OMV, Gerhard Roiss, va demisiona în iunie 2015. OMV va plăti compensații de 10 milioane de euro pentru a scăpa de Roiss și Floren

ROISS-Gerhard-DAVIES-David-C. 1413274723709499

Contractul CEO-ului OMV, Gerhard Roiss, va fi încheiat în mod amiabil pe 30 iulnie 2015, înainte de termen, compania austiacă declanșând procesul de identificare a candidaților potriviți pentru funcția care va fi lăsată vacantă de Roiss anul vitor. Decizia a fost luată în cadrul unei ședițe maraton a Consiliului de Supraveghere a OMV, care a început marți dimineață și s-a încheiat în cursul serii.

Celălalt membru executiv al OMV despre care presa austriacă susținea că va fi demis astăzi, Hans-Peter Floren, se pare că a fost mai greu de convins. Potrivit comunicatului OMV, negocierile cu acesta vor continua, Consiliul de Supraveghere decizând în schimb să-l lase fără obiectul munci, segmentul de Gaze și Electricitate “fuzionând” cu cel de Rafinare și Marketing de la 1 ianuarie 2015. Nou creatul segment de Downstream va fi condus de actualul șef al segmentului de Rafinare și Marketing, Manfred Leitner.

Chiar dacă oficial se discută de o retragere consensuală a lui Roiss, potrivit publicației austriece Kurier, cele două demiteri vor costa OMV aproximativ 10 milioane de euro. Roiss insistă să i se plătească salariul anual de 3,2 milioane de euro și pe următorii 2 ani după “retragerea” sa din 2015, până în 2017, când îi expiră contractul prelungit anul trecut. La rândul său, Lerner câștiga 1,1 milion euro și vrea, la rândul său, să-și primească drepturile până la expirarea contractului.

Dacă până la sfârșitul lunii iunie 2015 nu va fi găsit un candidat extern potrivit, cele mai mari șanse să devină nul CEO al OMV, principal acționar al Petrom, este actualul director financiar al OMV, britanicul David C. Davies. 

David Charles Davies este un britanic vorbitor de germană născut în 1955 la Liverpool, unde a și studiat economia. La începutul anilor ’80 a fost contabil pentru PriceWaterhouseCoopers în Milano, iar ulterior a lucrat mai mulți ani pentru multinaționala britanică BOC Group Plc.

În anii ’90, Davies a lucrat pentru Burger King în Miami, dar și pentru Walt Disney Company. Davies ocupă poziția de director financiar la OMV din 2002, unde a venit de la Morgan Crucible. Davies este căsătorit și are 3 copii.

Comitetul de întreprindere al angajaților grupului austriac OMV, care are 5 reprezentanți în rândul celor 15 membri ai Consiliului de Supraveghere al companiei, a cerut, luni, acționarilor grupului să ia măsuri pentru a pune capăt disputelor și conflictelor la nivelul top-managementului companiei.

 

Tag Cloud