Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Wed04242024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Productie si Distributie Super Bowl-ul, intrerupt de o pană de curent

Super Bowl-ul, intrerupt de o pană de curent

20130204 - Superbowl

Deznodamantul celui mai asteptat eveniment al competitiei de fotbal american de pe peste Ocean, Super Bowl, a fost amanat cu peste jumatate de ora ca urmare a unei pene de curent care a cuprins recent construita arena Mecedes Benz Superdome din New Orleans.

Baltimore Ravens ii conduceau pe cei de la San Francisco 49ers cu 28-6 in momentul in care intunericul s-a lasat pe cea mai mare parte a arenei cu 13 minute inaintea sfarsitului celui de-al treilea sfert. In cele din urma cei de la Ravens s-au impus cu 34 la 31 in fata celor de la 49ers.

Generatoarele de rezerva au intrat in functiune si au evitat situatia jenanta in care tot stadionul de 73.000 de locuri ar fi fost cuprins de bezna. 

Philip Allison, purtatorul de cuvant al Entergy New Orleans, compania de utilitati care alimenteaza Superdome-ul cu curent electric, a precizat ca vina nu apartine companiei din care face parte. "Toate liniile noastre de distributie si transmisie care alimenteaza Superdome-ul au fost si sunt in continuare operationale”, a declarat acesta. Potrivit oficialului Entergy, la originea incidentului s-a aflat o defectiune a echipamentului de mentenanta detinut de personalul stadionului.

Incidentul este cu atat mai dezamagitor cu cat pateaza imaginea construita cu greu de New Orleans in ultima saptamana, de bun organizator al Super Bowl-ului, primul eveniment de asemenea anvergura pe care il gazduieste din 2002 incoace. Oficialii si cetatenii orasului au privit organizarea finalei competitiei de fotbal american drept cel mai bun prilej de a arata lumii intregi cum a renascut New Orleans-ul in urma dezastrului reprezentat de uraganul Katrina.

Tag Cloud