Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Crimea rămâne pe întuneric, după acte de sabotaj ale naționaliștilor ucraineni

Crimea rămâne pe întuneric, după acte de sabotaj ale naționaliștilor ucraineni

Crimeea alimentare utilitati

Principalele linii electrice care alimentează peninsula Crimea cu energie din Ucraina au fost scoase din funcțiune de acte de sabotaj ale naționaliștilor ucraineni, care au lăsat pe întuneric teritoriul anexat de Rusia în martie anul trecut și au determinat guvernul de la Moscova să declare starea de urgență în regiune.

Cei mai mulți dintre cei 1,8 milioane de locuitori ai Crimeei nu au curent electric, iar spitalele și alte servicii vitale sunt alimentate cu generatoare de back-up, scrie The New York Times.

Serghei Aksionov, premierul Crimeei, a făcut un apel la locuitorii peninsulei să nu folosească aparate electrocasnice precum radiatoarele electrice și a anunțat că iluminatul stradal va rămâne oprit pentru a economisi electricitatea disponibilă pentru scopuri mai urgente. În plus, guvernul local a impus stingerea luminilor la ora 10 seara în restaurante și alte spații de divertisment.

Toate cele patru linii electrice care alimentează Crimea cu energie din Ucraina au fost avariate. Avariile au lăsat pe întuneric și două districte ale regiunii ucrainene Herson, a declarat ministrul Energiei din Ucraina. Chiar și după anexarea de către Rusia în martie 2014, Crimea este în continuare dependentă de Ucraina în proporție de 80% în privința alimentării cu energie electrică.

Persoane necunoscute, presupuse a fi naționaliști ucraineni, au scos din funcțiune toate cele patru linii electrice care trec prin regiunea Herson și alimentează și Crimea. Două dintre ele au fost avariate grav vineri, iar celelalte două duminică dimineața, în urma unor explozii. Potrivit unor relatări de la fața locului, în zonă ar fi avut loc confruntări între poliția ucraineană și mișcarea extremistă naționalistă Sectorul de Dreapta.

Oficialii ucraineni au declarat că alimentarea cu curent electric ar putea fi restabilită în 24 de ore și că cei 4 stâlpi de înaltă tensiune distruși ar putea fi înlocuiți în 2-3 zile, adăugând însă că demonstranți neidentificați împiedică accesul echipelor de intervenție în zonă, în vederea executării reparațiilor necesare.

La fața locului au ajuns 6 echipe de intervenție, potrivit unui reprezentant al operatorului de transport și sistem din Ucraina, Ukrenergo.

Guvernul din Crimea a impus raționalizarea consumului de energie în peninsulă, cartierele de locuințe fiind lăsate programat în beznă cu schimbul, și a declarat că are la dispoziție suficientă motorină pentru a alimenta generatoarele de back-up pentru servicii vitale timp de o lună. Autoritățile locale au decretat că ziua de luni este liberă pentru salariații din sectorul privat și au întrerupt serviciile publice care consumă multă electricitate, cum ar fi liniile de troleibuz din orașul-port Sevastopol.

Flota rusească din Marea Neagră, care își are cartierul general la Sevastopol, a anunțat că nu a fost afectată de întreruperea alimentării cu energie electrică.

După scoaterea vineri din funcțiune a două linii electrice care alimentau Crimea, ministrul Energiei și Carburanților din peninsulă că este posibil să fie afectate alimentarea cu curent electric și rețelele de telefonie mobilă, sfătuindu-i pe locuitori să facă stocuri de bateriii, apă și alte lucruri de primă necesitate.

Planurile Kremlinului prevăd construirea de linii electrice care să alimenteze Crimea cu curent electric din Rusia și încetarea dependenței de Ucraina, însă proiectul nu a fost încă finalizat.

Tag Cloud