Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Vest Energo, fostul CET Militari, vrea să împrumute 8,5 mil. euro pentru încă două grupuri de cogenerare în str. Preciziei

Vest Energo, fostul CET Militari, vrea să împrumute 8,5 mil. euro pentru încă două grupuri de cogenerare în str. Preciziei

Militari CET

Producătorul de energie electrică și termică Vest Energo din București, controlat de omul de afaceri Constantin Bucur cu aproape 84% din acțiuni, vrea să contracteze un credit bancar de 8,5 milioane euro pentru a finanța construcția a două noi grupuri de cogenerare la punctul de lucru din strada Preciziei.

Astfel, la AGA Vest Energo convocată pentru 12 august 2015 se va lua în discuție "aprobarea investiției faza a IV-a constând în: două grupuri de producere de energie electrică și termică în cogenerare de înaltă eficiență, 4,4 MW de fiecare motor", potrivit unui anunț al Vest Energo, remis Bursei de Valori București.

Valoarea investiției este de 8,5 milioane euro, aceasta urmând să fie finanțată printr-un credit bancar. În convocatorul AGA se precizează că banca finanțatoare va fi aleasă dintre OTP, BCR, Banca Transilvania, Garanti Bank, Libra Bank, Raiffeisen Bank, Alpha Bank, ING, Piraeus Bank "și alte societăți de investiții".

AGA din 12 august va dezbate și aprobarea modernizării clădirilor anexă CET din strada Preciziei, prin extindere și renovare. Valoarea investiției este de 500.000 euro și va fi asigurată din surse proprii ale companiei.

Vest-Energo este singura companie privată de producție de energie electrică şi termică în cogenerare din Bucureşti. Compania are o capacitate de producţie de aproape 23 MW putere electrică în cogenerare de înaltă eficienţă şi de 51 MW de energie termică.

Vest-Energo este controlată în proporţie de 83,8% de omul de afaceri Constantin Bucur. Mai multe persoane fizice şi juridice deţin restul acţiunilor.

Societatea a fost privatizată în 1995. Compania produce energie electrică si termică din anul 1965, când a fost construită centrala electrică de termoficare pe platforma industrială Militari, în zona de vest a capitalei.

Tag Cloud