Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Wed06192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Transenergo, 13 mil. € de la CEC

Transenergo, 13 mil. € de la CEC

Transenergo

 

Acţionarii Transenergo au aprobat ca firma să ia circa 58 milioane de lei de la CEC (13 milioane de euro) după ce de curând au hotărât să ia 10 milioane de lei de la EximBank, indică un document al Transenergo, consultat de Energy Report.

Aprobarea contractării creditului de la CEC s-a făcut astfel: 38,1 milioane de lei prin preluarea facilităţilor existente la Libra Internet Bank şi 20 de milioane de lei plafon suplimentar de emitere scrisori de garanţii bancare.

Printre garanţii figurează ipotecă pe un teren de un hectar din Otopeni, pe un teren de două hectare din Mogoşoaia şi alte garanţii.  

În acte, Transenergo este controlată de Rada Coman, care deţine 82,43%. Soţul acesteia, Nelu Coman, directorul Transenergo, are o participaţie de 6,35% iar 11,22% din acţiuni sunt deţinute de Iosif Brăzdău.

Milionarul Nelu Coman, unul dintre aşa-numiţii “băieţi deştepţi” din energie ca urmare a faptului că firma sa Transenergo a fost ca abonată o perioadă la furnizarea de energie pentru RATB, a mai hotărât recent să ia 10 milioane de lei de la CEC Bank pe o perioadă de 24 de luni pentru finanţarea activităţii curente.

 

Tag Cloud